Knut Arild Hareide har velgerne med seg

40 prosent av KrF-velgerne støtter partileder Hareides linje mot venstre, ifølge en ny meningsmåling. Bare 18 prosent mener KrF bør gå inn i dagens regjering.

Publisert: Publisert:

Knut Arild Hareide ønsker et samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Avgjørelsen faller på KrFs ekstraordinære landsmøte neste fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over ett år gammel

Ifølge en ny meningsmåling Ipsos har gjort for Dagbladet denne uka, kommer det fram at 40 prosent av KrFs velgere ønsker å følge Knut Arild Hareide og samarbeide med Ap og Sp. Bare 18 prosent mener KrF bør gå inn i dagens regjering, og 24 prosent mener KrF bør forbli i opposisjon som nå.

Dermed får Hareide drahjelp når han fredag skal kjempe for sin linje mot nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

– Det er hyggelige tall. Målingen viser at et flertall av KrFs velgere mener jeg har det beste alternativet, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Nestleder Ropstad legger ikke spesielt vekt på den nye målingen, og henviser til andre tall. Han mener KrF har de beste mulighetene til å vokse ved å gå inn i dagens regjering.

– KrF står nå overfor vårt viktigste valg på lang tid, ja, kanskje noensinne, sier Ropstad.

Fem fylkeslag i KrF avgjør fredag om de støtter Knut Arild Hareides linje om å søke samarbeid med Senterpartiet og Ap, eller om de følger nestlederne Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestads råd om å gå inn i dagens Høyre/Frp/Venstre-regjering.

Hordaland, Møre og Romsdal, Troms, Sogn og Fjordane, Trøndelag og Nordland har også årsmøte i helga.

KrF skal ta sitt avgjørende veivalg på sitt ekstraordinære landsmøte 2. november.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.