LILLESAND: — Familien Ledaal hadde aldri fått lov til å bygge så stor brygge om de hadde søkt på riktig vis. Det er derfor helt urimelig å godkjenne en ti meter for stort brygge i ettertid. Selv om anlegget er blitt pent kan vi ikke tillate at brygga det blir stående. Signalet er uheldig, sa Ap's Marie Dannevig tydelig opprørt.Hun forlangte protokolltilførsel da det ble klart at Høyre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet ville utgjøre flertallet som sikrer at familien Ledaal likevel får beholde størstedelen av brygga på Fjeldalsøy.I protokolltilførselen heter det: Det er uheldig at brygga blir stående. Kommunen bør ta hensyn til alle dem som forholder seg lojalt til lovlig fattede vedtak - og med tanke på fremtidige søkere.Lettere å få tilgivelse

SVs Ragnhild Thomassen og Eva Hæstad (V) fulgte opp.- Vi kan ikke tillate at folk bygger brygger ulovlig i Lillesand. Brygga må rives. Det nytter ikke å gjøre anlegget utilgjengelig med blomsterpotter, steinsetting og mergel slik flertallet foreslår. Vi kan bare ikke tillate at brygga blir stående. Hva skal vi gjøre neste gang vi får en ulovlig bryggesak på bordet? Det må ikke bli sånn at det er lettere å få tilgivelse enn tillatelse i Lillesand. Vi liker ikke utviklingen vi ser i Lillesand kommune i øyeblikket, tordnet Thomassen og Hæstad.Men Hans H. Eide var uberørt. Høyre-representanten vant gehør for forslaget om å tillate at størstedelen av anlegget blir stående. Ikke uventet fikk han støtte fra representantene i Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet.- Saken begynner å bli pinlig. Den har versert lenge nå. Jeg mener vi må kreve at familien Ledaal kun fjerner to meter av bryggen i sørlig ende. Videre ber vi hytteeierne anlegge steinsetting og mergel åtte meter langs bryggen. Dette for å hindre adkomst til arealet. På den måten blir deler av bryggen gjort utilgjengelig, sa forslagsstiller Eide blant annet.Muntlig tillatelse?

Utvalgets leder, Arve Danielsen (KrF) viste til utsagn fra hytteeierne på Fjeldalsøy og mente det kunne være grums i saksbehandlingen i Lillesand, som kunne ha gitt familien grunn til å tro at muntlig tillatelse var gitt.Så tok Jan H. Eide (H) ordet. Han mente at dersom det var tilfelle hadde kommunen plikt på seg til å rydde opp. Han fryktet dessuten at riving ville skape sår i fjellet.Hvorpå Marie Dannevig (Ap) repliserte:- Det foreligger overhodet ikke grums i saksbehandlingen. Dette er å skyte langt over mål. Det er fakta vi har på bordet - med klare anbefalinger og grundig saksbehandling både fra administrasjonen i Lillesand kommune og hos Fylkesmannen, som har reagert på den ulovlig byggeaktiviteten på Fjeldalsøy, sa hun.Bryggevedtaket ankes til Fylkesmannen i Vest-Agder, som blir settefylkesmann i saken.