Midtskyssen — transporten hjem midt på dagen for de elevene som slutter tidlig - vil etter rådmannens beregninger koste Vegårshei kommune ca. 250.000 kroner årlig.

En rekke kommuner har engasjert seg i saken etter at fylkeskommunen i Aust-Agder frasa seg ansvaret for midtskyssen - med statens velsignelse - fra med og neste skoleår.

Vegårshei-rådmannen nevner bl.a. at Statens Utdanningskontor har tatt saken opp med departementet. Problemstillingen er også tatt opp av enkelte stortingsrepresentanter, og skal behandles av Kommunenes Sentralforbund. Kommunene håper nå at staten tar ansvaret for å opprettholde tilskuddet til midtskyssen. Det har også vært nevnt at midtskyssen er en forusetning etter reform-97, som legger opp til at småskoleklassene skal ha fire eller fem kortere skoledager, i stedet for tre lange.Kostbar ombygging

Som nevnt i torsdagsavisen har ikke rådmannen i Vegårshei funnet plass til ny bygging og oppstarting av barnehage på Ubergsmoen neste år.

Den største investeringen blir ombyggingen av aldersavdelingen på Vegårshei alders- og sjukeheim, noe som vil koste minst 3.5 millioner - minus 600.000 i statstilskudd. (Planene ble vedtatt i siste kommunestyremøte)Moderat avgiftsøkning

De kommunale avgiftene får ingen dramatisk økning etter rådmannens budsjettforslag, men økningen er likevel noe mer enn vanlig prisstigning.

Årsavgiften for kloakk foreslås økt med hele 10 prosent. Det samme gjelder tilkoblingsavgiften for kloakk. Vannavgiften (både årsavgift og tilkoblingsavgift) vil øke med 6 prosent hvis rådmannens forslag blir vedtatt.

Når det gjelder renovasjon har rådmannen foreløpig foreslått en økning på kun 3 prosent for fastboende og ingen økning for hytteeiere. RTA legger imidlertid opp til en større økning, og rådmannen mener styret i RTA bør ta en runde med kommunene for å drøfte grunnlaget for disse avgiftsøkningene.