MANDAL/SØGNE: Den Søgne— og Mandals-baserte menigheten har nå rundt 470 medlemmer, og blir et godt tilskudd til de over 300 menighetene i bevegelsen, heter det i en pressmelding fra Oasen Bibelsenter.

Det står videre at selv om man ofte definerer Pinsebevegelsen som et trossamfunn, er det riktigere å si at bevegelsen er et nettverk av selvstendige menigheter som hver for seg har sitt indre selvstyre.

- Tiden inne

Oasen Bibelsenter ble startet på begynnelsen av 1980-tallet og var i starten assosiert medlem i Misjonsforbundet.

– Etter å ha vært en helt frittstående menighet i mange år fant vi nå tiden inne for å slutte oss til et større nettverk, sier pastor i Oasen Eivind Jacobsen.

Pinsebevegelsen har i de senere år vært inne i en fornyelsesprosess og rommer i dag en stor spennvidde av ulike menigheter.

– Vi tror at vi vil finne vår naturlige plass i dette nettverket. Innmeldingen skjedde på bakgrunn av en avstemming i et menighetsmøte for nesten ett år siden, og et stort flertall av medlemmene våre gikk inn for medlemskapet, sier han.

Feiret

Menigheten feiret nylig 20-årsjubileum for etableringen av en barnehage. Dessuten er Oasen skole velkjent etter sin noe trange fødsel på begynnelsen av 2000-tallet.

Til sammen har disse to institusjonene over 80 ansatte i staben, og de betjener daglig nesten 300 barn, noe som gjør dem til store arbeidsplasser i sine respektive kommuner. Bruktbutikken Hjelperen på Tangvall, også den eiet av Oasen, er en noe nyere etablering.

Resirkulering av brukte gjenstander har vist seg å være god forretning. En stab av frivillige forestår driften, og alt overskudd går uavkortet til hjelpeprosjekter hovedsakelig i Øst-Europa, Asia og Afrika.

Samarbeid

Oasen skole er et samarbeid med blant andre Filadelfia Kristiansand, og gjennom blant annet dette samarbeidet har kontakten med denne og andre pinsemenigheter økt.

– Dette sammen med fornyelsen av pinsebevegelsen har til slutt resultert i dagens innmelding, sier pastoren.