KRISTIANSAND: — Som leder for et stort terrengløp, har du sikkert hatt mye å gjøre ved siden av studiene?

— Det har blitt en del. Stillingen ble utlyst av Kristiansand Studentidrettslag gjennom deres kanaler og der alle kunne søke. I intervjuprosessen var jeg så heldig å bli plukket ut. Jeg begynte umiddelbart å finne sponsorer og legge opp rammen for prosjektet.

— Hvor ofte har UiA-løpet blitt arrangert?

— Dette er andre året. Det var så vellykket i fjor, så nå håper vi det skal bli en årlig begivenhet i kristiansandsregionen.

— Dette er studentenes bidrag til TV-aksjonen 2013. Hva går pengene til i år?

— Det er Nasjonalforeningen for folkehelsen, som gjør veldig mye, men i år skal pengene øremerkes foreningens arbeid med sykdommen demens.

To løper og en barneløype

— Hvem kan delta på løpet?

— Alle. Arrangementet innholder et terrengløp med to distanser: En kortløype på 4,1 og en langløype på 6,35 kilometer. Det er også et barneløp for alle opp til 12 år. Barneløpet er gratis, mens påmeldingsavgiften for studenter er en hundrelapp, 200 kroner for andre voksne. Som et klapp på skuldra til publikum, er konserten med Lars Vaular på Kick om kvelden gratis for deltakere. Det er mulig å melde seg på via vår nettside www.uialopet.no eller på vår Facebook-side. Det er også mulig å betale på dagen.

En slags bøsseinnsamling

— Hvor mye ble samlet inn i fjor?

— Over 100 000 kroner, og det var ett av de store enkeltbidragene lokalt i TV-aksjonen i fjor. Vi forventer å overgå dette i år, selv om det er litt skummelt å si.

— Og hvor skjer det?

— I Jegersberg, med start og mål på campusen til UiA.

Siste året

— Hva studerer du?

— Økonomi og administrasjon, siviløkonom-studiet. Dette er mitt siste år.

— Hvilke planer har du?

— Det blir å søke jobb. Prosjektarbeid har gitt mersmak, kunne godt tenkt meg å fortsette med det. Jeg vurderer også om jeg skal bli i Kristiansand eller reiste østover, tilbake til hjemtraktene mine som er Sarpsborg. Men jeg trives godt her.

— Rekker du noe mer enn studier og prosjektarbeid?

— Jeg har en deltidsjobb på Studentsamskipnaden i Agder. Utover det blir det trening, enten på treningssenter, løping eller klatring. Faktisk begynte jeg først med løping etter å ha deltatt på UiA-løpet i fjor. Det er noe å merke seg.