LYNGDAL: En feilkobling i rørsystemet ved det populære badelandet får skylden for fadesen, ifølge Farsunds Avis.

— Dette er naturligvis veldig beklagelig, men feilen er nå rettet opp, sier daglig leder Jon Skriubakken ved Sørlandsbadet til avisen.

Feilen ble oppdaget tirsdag kveld, da toalettpapir og avføring ble funnet ved stranden ved bibelcampen, like utenfor badelandet. Kommunens plan- og driftsetat ble varslet, og onsdag ryddet folk fra kommunen området.

Ifølge Farsunds Avis stammer kloakken fra toalettet i damegarderoben. Da badelandet ble bygget, koblet leverandørene toalettet ved en feiltakelse til overvannsledningen i stedet for til badelandets kloakkledning.

— Det er umulig å anslå hvor mye kloakk som er havnet sammen med overvannet. Men toalettet har vært i bruk siden badelandet åpnet i februar, sier teknisk leder Børge Sundnes ved Sørlandsbadet.

Over 105.000 personer har besøkt badelandet det første driftshalvåret. Det er uvisst hvorfor utslippene ikke er blitt oppdaget før.

— Det kan ha sammenheng med at det har vært mye nedbør og at kloakken er blitt vannet ut av overvannet. Nå har det vært tørt i lengre tid, og det kan være grunnen til at ekskrementene er kommet til syne, spekulerer Sundnes.

Lyngdal kommunes plan- og driftssjef, Tore Larsen, ser nå saken som ute av verden.

— Her er det skjedd et hendelig uhell som er ordnet opp i. For oss er dette nå historie, sier han.