KRISTIANSAND: — Etter en totalvurdering har jeg kommet til at det ikke er riktig for meg å stille til gjenvalg, sier Skisland til Fædrelandsvennen.

Han orienterte nominasjonskomiteens leder Oddbjørn Kleivane torsdag kveld like før klokka 21.00. For KrF er det er stort tap at frontfiguren gir seg. Skisland har tatt byen med storm, og blitt en meget omtykt ordfører.

— Partihensyn kan jeg ikke la bli avgjørende. Dette er mitt personlige valg. Ingen er uerstattelige. Det finnes en rekke personer som kan overta i KrF, sier Skisland.

Dypt uenig

Den 47 år gamle ordføreren oppgir flere årsaker til sin kommende avgang, og han legger heller ikke skjul på at uenighet med partiledelsen, særlig Dagfinn Høybråten, om politisk profil tærer på.

— Det har det vært fokus på før. Jeg ønsker ikke å snakke mer om det nå – jeg vil ikke bli ordføreren som til stadighet kritiserer partiet, selv om jeg er dypt uenig i en del ting, sier han.

Jan Oddvar Skisland sier til Fædrelandsvennen at han har brukt mye tid og gått mange runder med seg selv før han bestemte seg.

Avgjørelsen absolutt

— Det har vært svært hyggelig å registrere at mange har oppfordret meg til å stille til gjenvalg, både politikere fra eget parti og fra andre partier, og politikere fra andre kommuner. Det har jeg satt stor pris på. Gallupen i Fædrelandsvennen var også til ettertanke, men jeg har likevel funnet ut at det er riktig for meg å takke nei til gjenvalg, sier ordføreren.

Han utelukker at han i løpet av de neste 17 månedene kan skifte mening.

— Når jeg nå etter grundig vurdering har tatt denne avgjørelsen, så er den absolutt. Jeg kommer ikke til å gå nye runder på dette, sier han i en pressemelding.