ARENDAL: Der kunne spilles revyer, seriøst teater, konserter — det er så mange muligheter! Jeg opplever at Arendal er en by som har et enormt potensial hva gjelder kultur, og det er synd å se dette stedet forfalle, sier Bjarte Hjelmeland til Agderposten.

Knubben ligger midt i Galtesund et stykke utenfor Arendal sentrum. Øya er omkring 6-700 kvadratmeter stor med et eldre badeanlegg på 120 kvadratmeter. Øya er i dag eid av arkitekt Bjørn Barexstein og Hege Nilsen. Nilsen er gift med daglig leder for Ibsenhuset, Rolf Erik Nilsen. Ifølge Agderposten kjøper Hjelmeland halvdelen av Knubben for en ukjent pengesum.

I de foregående årene har Bjarte Hjelmeland vært instruktør og skuespiller i ”Henrik Ibsens samlede verker på 68 minutter” som har gått for fulle hus i Grimstad.

— Gjennom de siste årenes arbeid i Grimstad er jeg blitt utrolig glad i denne delen av landet. Å få gjenreist stedet hadde vært en drømmesituasjon, sier Hjelmeland.

I løpet av forsommerne reiser Hjelmeland til Sørlandet for å holde idémøte med de innvolverte.

— I hodet mitt ser jeg for meg det gamle bildet som jeg har på pc-en min av Knubben, slik den fremsto i sin storhetstid, med reklameskiltene av den gamle sorten, timeteren som kneiser i Galtesund og folk som bader. Jeg ser for meg en type vekselbruk og alle slags kunstmøter. Det er bare fantasien som setter grenser, sier Hjelmeland.

Kjendisskuespilleren vil samarbeide med de nåværende eierne og tanken er at stedet også skal tilby ulike badeaktiviteter.

— Det føles kanskje underlig at det skal komme en bergenser å blande seg bort i dette. Men jeg håper at kjærligheten til stedet er viktigere enn opphav.