Se video fra fvntv

KRISTIANSAND: Retten var rystet over å høre lydloggen, og måtte ta en pause etter at den var ferdig avspilt. Tiltalte oppførte seg som under alle andre forklaringer, han kikket delvis ned i bordet.

— Elin, jeg tror ikke du skal være redd

Vurderte å drepe Elin

— Virket sinnssyk drapsdagen

Hadde sms-kontakt like før drapet

Foreldrene selger huset

Kjørte tiltalte til drapsstedet

Drapstiltalte sliten **

— Stemmer i hodet sa «drep henne»**

Får høre dødskampen

Drapstiltalt risikerer 16 års forvaring

Døde av knivstikk i halsregionen

Politiet kjørte til feil sted

Mobbeoffer ble drapsmann

Utløste voldsalarm før hun ble drept

— Du er gal, du er gal! Hvorfor gjør du sånn? hylte den 23 år gamle jenta desperat mens ekskjæresten gjentatte ganger stakk henne med kniv.

Elin Laursen utløste voldsalarmen klokken 16.54. Dermed kunne politiet ta opp og høre alt som skjedde i huset i Songdalen. Bare få sekunder etter Elin fikk kontakt med politiet, begynte hun å skrike.

- Mulig jeg er i fare

Den første meldingen politiet fikk inn lød som dette:

— Hallo? Det er noen utenfor huset. Det er mulig jeg er i fare.

Kort tid etterpå begynte Laursen å skrike. Tiltalte hadde da kommet seg inn i gangen i boligen. Han dukket opp på døren hennes med blomster, kjærlighetskort og en grønnsakskniv på innerlommen. Etter dette klarte ikke operasjonssentralen å komme i kontakt med henne.

— Hallo? Hallo? gjentok operatøren, mens dødskampen foregikk i bakgrunnen.

— Vil du være sammen med meg? spurte tiltalte om igjen og om igjen, mens Elin skrek og svarte «ja, ja, ja».

Elin Laursen ble drept med tolv knivstikk og døde som følge av blodtap. Hun hadde i tillegg utallige risp på kroppen, ifølge de rettsmedisinske undersøkelsene.

På loggen høres det at politiet konstaterte bomtur klokken 17.08. Da hadde de på grunn av feil med voldsalarmen kjørt til Gimlemoen, mens Elin slåss for sitt liv hjemme på Nodeland.

- Vil du gifte deg med meg?

Elins desperate skrik fortsatte over voldsalarmen til Agder politidistrikts operasjonssentral.

— Du har kuttet meg! Du er gal! Du dreper meg! ropte hun.

Tiltalte snakket deretter rolig i bakgrunnen, og spurte om igjen og om igjen om Elin vil være sammen med henne.

Mot slutten spurte han:

— Vil du gifte deg med meg?

Elin fortsatte å skrike.

— Au! Au! Hold opp! La meg få leve! Du kjenner meg, hvorfor gjør du sånn? ropte hun.

Det siste som ble fanget opp på voldsalarmen er når tiltalte skal ha prøvd å trøste ekskjæresten sin, som lå døende på gulvet.

— Vennen min, sa han.

Løp fra stedet

Tiltalte forklarte selv at han holdt rundt Elin før han tok med seg kniven og voldsalarmen og stakk til skogs. Politiet har ikke klart å spore opp voldsalarmen, etter at 27-åringen mistet eller kastet den under flukten.

På loggen blir det stille omtrent klokken 17.16 og det høres da at tiltalte løper fra stedet.

Både advokater og journalister var rystet etter å ha hørt opptaket i Kristiansand tingrett.

— Jeg har aldri opplevd noe slikt i noen av mine saker. Dette er uvanlig, sa aktor, førstestatsadvokat Erik Erland Holmen til fvn.no etter avspillingen.

Politimannen som kom først til boligen på Skinnarsmoen, politibetjent Knut Odde, forklarte seg for retten etterpå. Han kom til åstedet klokken 17.20, etter å først ha blitt dirigert mot Gimlemoen.

LES OGSÅ: Politiet kjørte til feil sted

— Det var ingenting unormalt i nabolaget. Verandadøren stod på gløtt, og jeg løp opp og inn i den. Der så jeg Elin Laursen ligge på ryggen i en blodpøl. Jeg skjønte ut fra blodmengden at det var veldig alvorlig, sa han i retten.

Laursen pustet svakt og hadde svak puls. Politibetjenten og hans makker satte i gang livredningsforsøk, samtidig som de tilkalte ambulanse, men livet hennes stod ikke til å redde.

Den drapstiltalte 27-åringen ble pågrepet av politiet drøye fire timer senere. Han gikk da langs veien om lag én kilometer fra åstedet.