KRISTIANSAND: — Han var aggressiv. Jeg satt på kjøkkenet og så ut av vinduet mitt, slik jeg pleier. Men jeg fikk ikke lov til å se ut av vinduet. Jeg måtte se ham inn i øynene hele tiden.

­ Hvorfor det? Spurte aktor, Stina Sveier Nielsen

— Ja, hvorfor?

Så skulle kvinnen fra Kristiansand-området forklare seg om det seksuelle overgrepet 51-åringen skal ha utført mot henne omkring i september 2005. Det klarte hun ikke. Etter å ha forklart seg en halvtime om hvordan hun hadde kommet i kontakt med mannen to dager før, måtte hun ta en pause etter påkjenningen.

I likhet med kvinnen som forklarte seg mandag, er også den 44 år gamle kvinnen en trebarnsmor. Barna hennes bor nå hos faren.

Den tiltalte 51-åringen kom i kontakt med fornærmede via en bekjent. Kvinnen forklarte hvordan han nærmet seg henne mer og mer, syklet forbi huset hennes i regnvær og fikk til slutt slippe inn i huset. Da startet det som etter tiltalen skal ha blitt et seksuelt overgrep.

Den fornærmede kvinnen vil forklare seg etter en pause om overgrepet. Men i likhet med kvinnen i går, er det svært vanskelig for henne å fortelle om dette foran de vel 20 aktørene som er til stede i lagmannsretten.