Se video fra TVSør fra folkemøtet KRISTIANSAND: Ordføreren var en av flere politikere som tirsdag deltok på folkemøtet «Veien og livet» på Fønix kino i Kristiansand. Anne-Cathrine (38), Arnt Olav (39) og datteren Andrea (5) Steinsland fra Hægeland omkom i en frontkollisjon på E 39 i fjor. Det er blant andre pårørende til disse omkomne som står bak folkemøtet.

Jan Oddvar Skisland benyttet anledningen til å si hva han mener om veipolitikken som bedrives av politikerne sentralt i Norge.

— Dette er kanskje den største forsømmelsen nasjonale politikere gjør i Norge for tiden - det at vi ikke legger mer penger i utbygging av veier, sier Skisland til TVSør under folkemøtet.

Under møtet fikk Skisland blant annet høre hvordan det var for de pårørende å miste sine kjære. Det gikk inn på Kristiansands-ordføreren.

— Dette skaper så mange tragedier og så mye sorg at jeg kan ikke skjønne at vi - med så mye penger på bok - kan si at vi ikke har råd til å legge mer penger i det, tordner Skisland.

Flere inviterte politikere fikk fortelle hvilke tiltak de vil gjøre for å bedre trafikksikkerheten. Noen av dem var stortingsrepresentantene Jahn Sahl (KrF) Borghild Tenden (V), og Bård Hoksrud (Frp). Flere av politikerne begynte innleggene sine med å si at historiene til de pårørende hadde gitt inntrykk, og var positive til økte bevilgninger for trafikksikkerhet.

Likevel kom ingen av politikerne med nye løfter på møtet.

— Vi har ikke hørt noe nytt fra politikerne i dag. Men jeg håper det kan påvirke dem å høre hva vi pårørende har opplevd. Trafikksikkerhet må få mer penger i statsbudsjettet, sier Otto Holdal, faren til Anne-Cathrine som døde for ett år siden.

FAKTA «Veien og livet» - Arrangert av pårørende og styringsgruppen for aksjonen «Nei til Frontkollisjoner» som startet tirsdag.

  • Ønsker å få flere midtrekkverk på ulykkesutsatte veier.

  • 100 dør hvert år i møteulykker.

Les mer om folkemøtet i onsdagens papirutgave av Fædrelandsvennen.

FOLKSOMT: Mange hadde møtt opp på folkemøtet på Fønix kino i Kristiansand tirsdag. Foto: Fædrelandsvennen