ARENDAL: Mannen, som er 37 år gammel og fra Arendal, ble ikke alvorlig skadet, men fikk tre kuler fra luftpistolen i brystet. Han klarte seg uten å bli kjørt til legevakt.

Hendelsen skjedde rett før klokken ett natt til lørdag. To eller tre uvedkommende brøt seg inn i leiligheten på Saltrød, men ble overrasket av beboeren. Etter å ha skutt på mannen, stakk de av.

Klokken 01.40 pågrep politiet en av de mistenkte personene, og noen minutter senere fant de også to andre mistenkte. De tre mistenkte er en 33 år gammel kvinne fra Eydehavn, en 21 år gammel mann fra Arendal og en 26 år gammel mann fra Eydehavn. I bilen til den ene av dem ble det funnet en pose med hvitt pulver, som politiet antar at er amfetamin.

— Det er ikke så ofte vi er borte i bruk av et slikt våpen. Det brukes blant annet til konkurranseskyting. Det er jo ikke særlig greit å bli beskutt med luftpistol, selv om det normalt ikke er farlig å bli truffet hvis ikke det er i øyne eller ører, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen i Agder politidistrikt til fvn.no.

Det er ikke klart om de mistenkte fikk med seg noe fra huset de brøt seg inn i.