KRISTIANSAND: — Jeg holdt på å rydde trær, og en grein strøk strømkabelen. Da holdt ikke stolpen. Den var råtten, tydeligvis, sier Terje Karlsen, som ikke ønsket å bli avbildet av fvn.no.

Det var i 18-tiden tirsdag ettermiddag at Karlsen sammen med naboen Sten Reisænen ryddet en knaus på Kongsgård, rett vest for Varoddbroa, for trær. De fikk seg en støkk da lyktestolpen plutselig ramlet i bakken. Den brakk tvers av nederst, og det var tydelig at treet i stolpen var råttent. Heldigvis hadde naboene sperret av området på forhånd, slik at verken kjøretøyer eller mennesker stod i fare for å bli truffet av trær - eller stolper.

— Hvis ikke kunne det ha blitt store skader her, sier Karlsen.

— Vi burde være glade for at dette skjedde nå i godværet, og ikke midt i en vinterstorm, legger nabo Reisænen til.

De to synes det er skremmende at det skulle så lite til for at stolpen falt i bakken.

— Det er betenkelig at de har så råtne stolper stående, sier Terje Karlsen.

Kristiansand kommune, som har ansvar for lyktestolpene i Kristiansand, ble tirsdag ettermiddag varslet om hendelsen.

— Vi har vært der, og holder på å fjerne stolpen og koble fra strømmen, sier Terje Kvarstein, oppsynsmann i ingeniørvesenet, til fvn.no tirsdag kveld.

Han innrømmer imidlertid at stolpen burde ha tålt belastningen den fikk da en grein traff strømledningen.

— Det er meningen at den skal tåle slikt. Men vi så jo at den var gammel, den var råtten i bunnen, sier han, og legger til at de andre stolpene i kongsgårdområdet er nye, så noe liknende kan sannsynligvis ikke skje igjen der.

- Hva slags rutiner har dere for å sjekke slike stolper?

— Det kan ikke jeg svare på, det må du spørre de som jobber med det på dagtid om, svarer Kvarstein, som hadde telefonvakt i ingeniørvesenet tirsdag kveld.