LILLESAND: Den profilerte lokalpolitikeren sitter som leder i planutvalget, og nå kan botrøbbelet føre til at han må fjernes fra Lillesand-politikken. Bostriden ble utløst da Dagfinn Grimenæs, med bakgrunn i et privatrettslig forhold, tidligere denne måneden hevdet at Yndesdal ikke bor i Lillesand og følgelig må tre ut av lokalpolitikken.

— Jeg kan bekrefte at Yndesdal er tvangsregistrert i Arendal, på en gård i Moland. Yndesdal har klaget på vedtaket, men har ikke fått medhold hos oss, sier ligningssjef Klaus Halvorsen i Arendal til Fædrelandsvennen. Han vil ikke si noe om premissene for vedtaket.

Nå er saken havnet på fylkesskattekontorets bord for behandling, etter at Yndesdal har klaget saken inn dit. Fylkesskattekontoret er siste klageinstans. Håkon Weierholt ved fylkesskattekontoret opplyser til Fædrelandsvennen at saken ikke er ferdigbehandlet fra deres side, men at den vil bli det i nærmeste fremtid. Tirsdag neste uke skal Yndesdal etter planen lede planutvalget i Lillesand. Det kan han ikke gjøre dersom fylkesskattekontoret innen da finner å opprettholde vedtaket fra Arendal ligningskontor. En politiker må nemlig etter kommuneloven være bosatt i den kommunen vedkommende har verv for. Men inntil klagen fra Yndesdal er behandlet hos fylkesskattekontoret, er han å anse som bosatt i Lillesand. Det betyr at han kan lede neste ukes planutvalg dersom fylkesskattekontoret ikke har behandlet klagen hans innen da.

Yndesdal har tidligere sagt til Fædrelandsvennen at han overhodet ikke har problemer med at Folkeregisteret ville gå ham etter i sømmene for å dobbeltsjekke hvor han bor:

— De vil ikke finne annet enn fakta likevel, nemlig at jeg er registrert bosatt i Lillesand. Av private årsaker er jeg imidlertid på husjakt, men under enhver omstendighet vil også den nye bostedsadressen min bli i Lillesand. Jeg har hele tiden, så lenge jeg har drevet med lokalpolitikk i Lillesand, vært folkeregistrert i byen. Det ville vært helt utilgivelig av meg å drive fusk med Folkeregisteret, uttalte Yndesdal i Fædrelandsvennen tidligere denne måneden.

I går kveld hadde Yndesdal følgende kommentar til Fædrelandsvennen:

— Det er åpenbart noen som er veldig ivrig på at jeg skal slutte som politiker i Lillesand. Vedtaket er hinsides, og en skandale forvaltningsmessig sett - og på kanten av en politianmeldelse. Jeg er nemlig selv ikke gjort kjent med vedtaket, kun forhåndsvarselet. Jeg kan derfor trygt skjøtte mitt verv som politiker inntil videre. Dette er ingen ubehagelig situasjon for meg å være i, og det er pinlig at pressen ikke har noe annet å skrive om, mener Yndesdal.