LYNGDAL: Sist lørdag dro 10. klasse på skoletur til Polen, og ankom Polen søndag. Dagen etter fikk rektor ved Å ungdomsskole, Richard Aardal, beskjed om at enkelte elever hadde kjøpt og drukket alkohol, og ville dermed bli sendt hjem på egen regning, skriver Farsunds Avis.

— Kort fortalt så noen av guttene muligheten til å kjøpe alkohol på et nærliggende sted. De brøt da avtalen som var signert i forkant av turen, av elevene selv og foreldrene, forklarer rektor Aardal til avisen, og legger til:

— Avtalen vi bruker på turene våre, er rett og slett kjøreregler for å få en best mulig tur. Konsekvenser alle er klar over, blir gjennomført. Turen var planlagt og jobbet mot i lang tid, så det er veldig dumt at sånn skjer. Det er den enkelte det har gått ut over.

Kostbar drikke

Alkoholen ble dermed en kostbar affære for de syv elevene. Flyprisene var ikke særlig hyggelige den helgen, og kostet elevene rundt 4000 kroner hver.

— Summen belastes den enkelte. Om det er foreldrene som bestemmer om den unge, håpefulle skal betale selv, legger ikke vi oss opp i, sier Aardal.

Selv om skolen valgte å slå hardt ned på elevenes regelbrudd, skal ikke situasjonen vært preget av noe dramatikk.

Ikke fulle

— Episoden var ikke dramatisk på noen måte. Noen drakk alkohol og noen kjøpte. Ingen av de sju elevene drakk seg fulle og ingenting ble ødelagt. Det var ikke snakk om noe orgie, avkrefter rektoren.

Elevenes foreldre har blitt kontaktet etter møtet og ifølge Aardal har situasjonen blitt håndtert på en ryddig måte. Etter skoleturen måtte de syv hjemsendte elevene går rett på skolebenken og ha vanlig undervisning.

— Elevene ble satt ut av episoden, og de er lei seg. Mest fordi de syntes det var dumt gjort av dem. Og jeg tror ikke det skal bli noe problem å se elevene inn i øynene etter dette, sier Aardal til Farsunds Avis.