Kristiansand — Vi er på jakt etter en egnet bolig for å bosette 28-åringen, bekrefter enhetsleder Lisbeth Bergstøl i Boligtjenesten i Kristiansand kommune.Den 28 år gamle mannen kalte seg selv «Kannibalen» på internett, da han lokket og truet jenter med å spise dem. Han har ti måneder igjen å sone av sin forvaringsdom.Deretter skal Kristiansand etter planen huse ham i en prøveløslatelse for ett år av gangen.En fersk risikovurdering slår fast at «Kannibalen» er like farlig som før, skriver VG.Kilder i Kriminalomsorgen sier likevel at «Kannibalen» er ganske harmløs, og først og fremst «har det i kjeften». ANDRE gang.

Kristiansand er i ferd med å avslutte et lignende prosjekt, hvor en forvaringsdømt ble bosatt nær Kristiansand sentrum.- Vi hadde døgnkontinuerlig tilsyn, og det fungerte bra. Jeg vil ikke at folk skal bli skremt. Vi har nå begynt planleggingen, og vil ha en spesialtilpasset bolig i et faglig forsvarlig miljø, sier Bergstøl.Staten betaler regningen, på rundt 2,5 millioner kroner i året, avhengig av sikkerhetstiltakene. - Vi skal kombinere samfunnets behov for trygghet, samtidig som det er en vei tilbake til samfunnet for ham. Opplegget er dyrt, og han kan fotfølges hele døgnet hvis det er behov for det, sier direktør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel-, forvaring- og sikringsanstalt.28-åringen trakasserte ofrene sine først og fremst gjennom telefon og internett, og Bjarkeid mener nye hjelpemidler greit kan hindre at dette gjentar seg.- Kristiansand kan også når som helst bryte samarbeidet. Han går da øyeblikkelig tilbake til Ila. Vetoretten gjelder hele tiden, sier Bjarkeid.Dette er nytt for enhetsleder Lisbeth Bergstøl.- Det er ikke snakk om lyst eller ikke, han hører jo til i Kristiansand. - Bjarkeid sier kommunen når som helst kan bryte?- Det har jeg ikke hørt. Det må jeg undersøke nærmere, sier Bergstøl. REAGERER KRAFTIG.

Leder Geir Sangvik (KrF) og Aps Charlotte Antonsen i helse- og sosialstyret i Kristiansand kjenner ikke saken. Det gjør heller ikke ordfører Per Sigurd Sørensen.- Vi skal ikke internere fanger til evig tid, men må sørge for å ha forsvarlige rammer når de slipper ut.Frps Halvor Hulaas sier nei.- Jeg sier nei. Det er en horribel sak. Ansvaret ligger hos justisministeren, som fortsatt holder på at absolutt alle skal tilbake til samfunnet. Men noen i dette grenselandet bør befolkningen bli skånet for, sier Hulaas.Tekst: Ole Dag Kvammeole.dag.kvamme@fvn.no - 95 20 18 55