MARNARDAL: — De beste tomtene er solgt, og det som er igjen, er restetomter. Mange må nok ha en utsalgspris på null, kanskje i minus for å få folk til å bygge, sa varaordfører Ole Sigurd Fidjestøl (Sp) under formannskapsmøtet i Marnardal kommune i går.

Kommunen har til sammen nærmere 40 tomter i boligfelt for salg på Bjelland, Øyslebø, Laudal og Marnardal, og sliter med å få avsetning på mange av tomtene.

— Var vi født da det sist ble solgt en tomt i byggefeltet på Bjelland, spør en lattermild teknisk sjef Bjørn Braadland sin kollega på teknisk etat i Marnardal kommune.

- Må gjøres attraktive

Et dykk i arkivet viser at på Bjelland er det ikke solgt en eneste tomt siden 1992. Braadland understreker likevel at det blir bygget hus andre plasser i kommunen, men at salget går tregt kun innen de regulerte boligfeltene.

I boligfeltet i Brendebakke i Øyslebø går også salget sakte, men i sommer ble det solgt fire tomter. Den dyreste tomta ble solgt for 72.000 kroner. Likevel er over 12 eiendommer fortsatt til salgs i Brendebakke.

— Det er kolossalt viktig å gjøre tomtene attraktive. Det er jeg villig til å bruke en del penger på, sa Finn Skuland (V) under møtet i Marnardal Rådhus i går.

350.000 til markedsføring

Formannskapet ønsker nå at kommunen bruker penger på å hyre inn profesjonell hjelp innen eiendomsmarkedet, for å finne ut hvordan de kan få solgt tomtene.

— Det er på tide å innse at det er andre aktører som er bedre til å selge tomter enn kommunen, sa ordfører Ånen Trygsland.

Kommunen har tidligere satt av to millioner kroner til utvidelse av boligfeltene frem til 2009. I går gikk formannskapet enstemmig inn for å bruke opp til 350.000 av kronene til promotering av eiendommene. Om det blir en realitet, er opp til kommunestyret å bestemme. En annen løsningen kan bli å legge ut nye og mer attraktive tomter for salg, hvis de eksisterende tomtene blir vurdert som lite salgbare.

— Vi må gjøre som klesbutikkene. Vurdere plagg for plagg, prise individuelt og skrote det som ikke kan selges, uttalte Fidjestøl.