Eriksen offentliggjorde selv den oppsiktsvekkende medienyheten på et allmøte for de ansatte i Dagbladet-huset i Akersgata i ettermiddag.

Lars Helle blir konstituert ny sjefredaktør i Dagbladet.

Eriksen offentliggjorde selv den oppsiktsvekkende medienyheten på et allmøte for de ansatte i Dagbladet-huset i Akersgata i ettermiddag, skriver Dagbladet.no.

— Man trenger en leder som er hundre prosent motivert og som har all den energien som må til. Nå mener jeg det er riktig både for Dagbladet og for meg at det kommer en ny ansvarlig redaktør, sa en rørt Eriksen, som går fra stillingen med umiddelbar virkning.

Han var leder av politisk avdeling i Aftenposten i et år, for deretter å gå tilbake til Dagbladet igjen. Han har vært ansvarlig redaktør i Dagbladet siden mai 2003.<EP>Styreleder i AS Dagbladet og konsernsjef i Avishuset Dagbladet, Cato Hellesjø, beklager Eriksens avgjørelse: <EP>– Det har vært en trist dag siden styret ble informert om Eriksens beslutning. Vi har motvillig måttet akseptere beslutningen og beklager dette i stor grad, sier Hellesjø til avisen.