. Det viser en obduksjonsrapport som ble lagt fram i Tønsberg tingrett tirsdag i straffesaken mot Terje Blom-Pettersen.Rapporten viser at hun hadde en rekke bloduttredelser og en bruddskade i den ene armen på lillefingersiden som er forenlig med at hun har holdt hendene foran ansiktet, opplyste en av de rettsmedisinske sakkyndige i retten.

Bildene fra obduksjonen var såpass sterke at tiltaltes forsvarer, advokat Arild Holden, ba retten om at hans klient kunne forlate rettssalen mens de ble vist. Dette ble avvist av retten, som mente at tiltalte måtte være i retten.

– Men du kan la være å se på, sa rettens formann, dommer Diderik Behrens.

En kriminalteknisk undersøkelse av soverommet i ekteparets bolig på Nøtterøy, der drapet etter politiets mening fant sted, avslørte over 100 blodsprutflekker. Slike flekker oppstår blant annet når en kropp blir utsatt for harde slag. Flekkene som ble funnet, var av størrelse med en knappenål, og var ikke fjernet selv om deler av soverommet var blitt vasket og overmalt for å fjerne blodspor.

Mandag fortalte den tiltalte ektemannen at han vasket soverommet og bilen han fraktet liket, i svært grundig.

Politiet mener at kona til Terje Blom-Pettersen ble drept mens hun lå i senga etter at hun hadde lagt seg.

Rettsmedisiner Torleif Rognum antydet i Oslo tingrett tirsdag at Glen Tomas Kjærstad avfyrte en rekke pistolskudd uten etterpå å være helt klar over det. Psykiatrisk sakkyndige skal senere uttale seg om Kjærstad var strafferettslig tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

– Kraftig vold mot hodet er ikke sunt, konstaterte professor Rognan da han orienterte retten om de medisinske funn han hadde gjort på Kjærstad. Det var samme dag som 33-åringen meldte seg for politiet etter at William Kjærstad var blitt skutt gjennom en inngangsdør i Gabelsgate 3 i Oslo.

Kjærstad er tiltalt for forsettlig drap på William Ellingsen natt til 7. februar 2004. Hans forsvarer, advokat Mona Høiness, vil prosedere på at Kjærstad både psykisk og fysisk var så preget av den rundjulingen han var blitt utsatt for tidligere på kvelden, at han hadde løsnet skudd i affekt uten tanke på å skade noen.

– Var heldig

Rognum presiserte at han ikke kunne uttale seg om Kjærstads psykiske form. Men på bakgrunn av den vold han var blitt utsatt for, med gjentatte spark mot hodet og kvelningsgrep rundt halsen som blant annet økte blodtrykket i hodet, var Kjærstad heldig som overlevde volden, sa Rognum.

– Det var mulig for ham å ha en betydelig handlingsevne, uten at han i etterkant behøver å erindre hva han har gjort, blant annet som følge av inntak av mye alkohol og narkotiske stoffer, sa professor Rognum.

William Ellingsen ble konstatert død Kl. 0405 den 7. februar – knappe kvarteret etter at han var blitt skutt. En kule hadde trengt inn rett over venstre krageben, og fortsatt dels litt nedover og dels litt til høyre i kroppen. En viktig pulsåre var blitt delt i to, opplyste Rognum.

Ellingsen sist inn

En 32 år gammel mann – med eiendommer og finans som næringsgrunnlag – forklarte seg som vitne i straffesaken tirsdag. Det var han som opprinnelig hadde invitert Glen Tomas Kjærstad til festen i Gabelsgate 3. Hans vitneprov, spesielt hva som skjedde ute på gata i minuttene før skuddene falt, er sterkt motstridende til det Kjærstad sa i retten mandag.

Blant annet sa han at det var han og William Ellingsen som sto nærmest Kjærstad da det spisset seg til i gata utenfor Gabelsgate 3 ved 3-tiden natt til lørdag. Da Kjærstad ikke var villig til å kaste våpenet, var det ingen som ville snakke med ham. Den siste som gikk inn inngangsdøra og lot døra bli låst, var Ellingsen. Et høyt rop eller skrik fra Kjærstads kamerat fikk 33-åringen til å gå mot inngangsdøra og avfyre seks skudd mot døra.

Like etterpå klarte vitnet å åpne og skyve inn døra og fant Ellingsen på gulvet. Han hentet en telefon i leiligheten, sa til de øvrige festdeltakerne at Ellingsen var skutt, og ringte AMK-sentralen. Festdeltakerne forsvant ut av huset gjennom husets dør til bakgården.