VENNESLA: Ulykken skjedda da tre menn kjørte snøscooter på isen på Kilefjorden i 13-tiden fredag. Den ene kjørte gjennom isen med scooteren, men fikk kastet seg i sikkerhet på isen. 26-åringen fortsatte videre og kjørte rett inn i fjellveggen på andre siden av fjorden.

— Han ble fløyet til Sørlandet sykehus i Kristiansand med luftambulanse. Han skal ha pådratt seg ryggskader, opplyser operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Akuttmottaket ved sykehuset opplyser fredag kveld at tilstanden til 26-åringen er stabil.

Storstilt redningsaksjon

Mannen som gikk gjennom isen ble undersøkt av ambulanse på stedet. Han ble ifølge politiet dimittert uten fysiske skader. Tredjemann reddet seg inn på en holme ved fjorden. De to er 25 og 22 år, opplyser operasjonslederen.

En storstilt redningsaksjon ble satt i gang da politiet fikk melding om ulykken. Både luftambulanse, ambulanser, dykkere fra Kristiansand brannvesen og politi ble sendt til stedet.

Hovedredningssentralen sendte også et Sea King-helikopter fra Rygge, men helikopteret snudde da personene ble reddet i sikkerhet. Etter det fvn.no kjenner til måtte de tre hentes av luftambulansen på isen fordi å ta seg ut til fots var for farlig.

— En av dem lå på utrygg is. Redningsmannskapet ville ha Sea King til backup for å plukke ham opp, men de klarte det selv, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Sølve Tanke Hovden.

Usikker is

Ulykken skjedde et par kilometer sør for Kilefjorden camping i Evje og Hornnes, på grensa mellom Vennesla og Iveland kommune.

— Det er på ingen måte trygt å kjøre scooter på Kilefjorden nå. Ved broa, et par kilometer nord for ulykkesstedet, er fjorden nærmest åpen, sier lensmann i Evje og Hornnes, Terje Stifoss til fvn.no.

Politiet våget seg ikke ut på isen for å hente snøscooterne.

— Scooteren som gikk til bunns får bare ligge der. Den gjør vi ikke noe med. 26-åringens snøscooter står fortsatt opp etter fjellveggen. Isen er for usikker til å gå ut på, sier Austenaa.