Fjortenåringer begår voldtekter, og politiet står maktesløst overfor den nye og grove barnekriminaliteten, skriver Ekstra Bladet.Avisen advarte onsdag sine lesere om å se for seg en forherdet kriminell med skjeggstubber, neste gang de leser om et overgrep. For det kan like godt være tilsynelatende uskyldige barn som står bak, skrev København-tabloiden.

Dansk politiet har registrert mer enn 50 voldtekter og andre grove seksuelle overgrep der gjerningsmannen i lovens forstand var et barn. I løpet av de siste fem årene er tallet på ran begått av barn mellom 10 og 14 år fordoblet.

– Utviklingen gir grunn til bekymring, men det er ikke stort vi kan gjøre. De unge får bare beskjed om at slikt må de ikke gjøre en gang til, kommunene har ikke penger til å plassere dem på institusjon, sier Bent Haagensen ved politiet i Valby vest i København.

Hans sjef, kriminalinspektør Per Larsen, bekrefter at det aldri før har vært framstilt så mange helt unge arrestanter i danske forhørsretter som nå. Larsen påpeker at de som begår forbrytelser i barndommen, svært ofte fortsetter sin kriminelle løpebane som voksne.