KRISTIANSAND: Hendelsen fant sted rett før klokken 04.00 11. juni i år, da den dømte og hans kamerat kom forbi paret på en trapp i Markensgate.

I forkant av overfallet skal den dømte og hans kamerat ha veltet flere søppelkasser og skramlet med noen benker i forkant av angrepet. Det skal ikke ha falt i god jord hos gjerningsmennene at paret ba dem om å slutte med det de holdt på med.

23-åringen, som er bosatt i Kristiansand, og hans kamerat gikk til uprovosert angrep på mannen, sparket og slo han flere ganger i hodet og dyttet han overende. Mannen ble påført et kutt over øyet og måtte sy tre sting. Det hele foregikk mens kjæresten så på, og det var hun som pekte ut gjerningsmennene da politiet kom til stedet. Det er også denne kvinnens forklaring som ligger til grunn for at 23-åringen ble dømt.

Retten ser svært alvorlig på hendelsen og finner ingen formildende omstendigheter knyttet til det uprovoserte angrepet. De mener vold under alkoholpåvirkning i forbindelse med utesteder er et stort samfunnsproblem hvor streng reaksjon er påkrevd. I tillegg var det her snakk om flere personer som gikk til angrep mot en, og offeret var heldig som ikke fikk mer alvorlige skader.

I tillegg til den ubetingede fengselsstraffen får den dømte 23-åringen to års prøvetid og må betale saksomkostninger.