Se bildeserie fra avreisen i tåka

Slik oppstår tåke

KRISTIANSAND: — Det gikk råfort, vi brukte to timer, og nå er vi på vei tilbake igjen, sier administrerende direktør i Master Ferries, Svein Olaf Olsen til fvn.no.

Tåka lå tjukk som havregrøt over Kristiansand på morgenen da Master Ferries avviklet første offisielle avgang til Danmark.

259 passasjerer skal ha hivd seg med første tur til Danmark med Master Ferries første avgang fra Kristiansand. Fem på åtte forsvant den kjappe katamaranferga ut i Skagerrak.

— Vi fikk masse folk på, sa controller Silje Roland. Med kun 42 biler var det danseplass på dekk.

Pen overfart

Master Ferries-direktøren er strålende fornøyd med den første turen. At det ikke ennå er fullt belegg, bekymrer ham ikke.

— Det skal være sånn på de første turene, folk skal ha litt armslag. Dessuten har vi solgt over 80 000 billetter allerede.

— Tåka skapte ingen problemer for dere?

— Nei, vi har det beste radarutstyret i verden, så det er ingen problemer. Det var bittelitt tåke da vi kom til Danmark også.

Kamp mot klokka

Det er jobbet på spreng for å få båten klar til jomfruturen, og i over en måned har folk fra Sjøfartsdirektoraret saumfart det 91 meter lange fartøyet for å se til at alle krav er oppfylt.

Hele 80 prosent av billettene er solgt via internett. Det er dobbelt så mye som ferjeselskapet hadde forventet.

Og viktigst for mange: Taxfree-butikken er fylt til randen.

Men fikk direktøren selv tid til å handle?

— Nei, hehe. Det rakk jeg ikke, sier Olsen.

Les mer om klargjøringen