KRISTIANSAND: — Minstepensjonister og mennesker som har blitt uføre i ung alder uten oppsparte midler vil ha vansker med å betale høye strømregninger, sier pensjonist Ragnar Vigeland.

Han har inntrykk av at strømregningen er noe som opptar de fleste pensjonister.

- Går ut over budsjettet

— Selv så klarer jeg meg greit, men pensjonister er en naturlig utsatt gruppe. Når en blir eldre bruker man flere mangfoldige tusen kroner i året på medisiner, og enkelte har derfor lite å rutte med. Mange får kun utbetalt pensjon på 8000-9000 kroner, og har en husleie på 3000-4000 kroner. Da vil en økt strømregning gå betydelig ut over budsjettet, sier Vigeland.

Han mener staten bør senke avgiftene på strøm, men aller helst at det blir innført en direkte støtte.

— En burde kunne betalt ut et visst beløp gjennom trygdesystemet til dem som trenger det mest. 80 prosent av befolkningen har god råd til å betale for strømmen, men mange har problemer med det, forklarer Vigeland.

- Bind strømprisen

Han har bundet strømprisen for flere år og er fornøyd med avtalen.

— Strøm blir bare dyrere og dyrere. For strømselskapene er dette kun business. Derfor tror jeg det vil være lurt å binde strømmen. Det krever lite innsats å forhøre seg med hvilke tilbud leverandørene har, mener pensjonisten.

Selv bor han i en enebolig på Augland med sin kone og hadde tidligere et forbruk på 20.000 kwh i året.

— Jeg kjøpte varmepumpe for noen år siden og har redusert strømforbruket med 2000-3000 kwh. Den har vært en kjempeinvestering.