VENNESLA: På møtet kan det bli avstemning for og mot om Gunnar Jeppestøl skal fortsette som pastor.

— Vi er ferdig med arbeidet. Våre konklusjoner blir fremlagt i menighetsmøte til uken. Mer ønsker jeg ikke å si nå, sier Lars A. Rossen, som har ledet granskningen og gjennomgangen av hvordan Filadelfia-menigheten i Vennesla drives og ledes.

STERKE REAKSJONER.

Han legger et stort lokk på rapporten. Det samme gjør både ledelsen og kritikergruppen i menigheten. Alle ønsker å vente med å snakke til menighetsmøtet og medlemmene har fått informasjon.

Etter det Fædrelandsvennen imidlertid kjenner til, vakte konklusjonene i rapporten sterke reaksjoner hos pastor Gunnar Jeppestøl og ledelsen i menigheten da de fikk innholdet for to uker siden. Kilder sier at ledelsen først forsøkte å hindre at rapporten ble lagt fram for menigheten.

Rapporten gir imidlertid ingen råd eller innstilling til menigheten i forhold til om Jeppestøl bør fortsette eller ikke. Dette spørsmålet overlates menigheten å finne svar på.

På menighetsmøtet til onsdag kan alle de drøyt 1000 medlemmene en av landets største frimenigheter møte fram, men det er ikke ventet så mange.

AVSTEMNING?

I menigheten går det sterke rykter om to mulige løsninger. Enten en avstemning allerede til onsdag for og mot at Gunnar Jeppestøl fortsetter som pastor, eller et nytt menighetsmøte noen dager senere, hvor man drøfter veien videre.

Striden i Filadelfia Vennesla har pågått i flere år, og handler mye om pastor Jeppestøls syn på menighetsorganisering og hans personalbehandling. Jeppestøl mener en menighet skal styres av hyrden, eller pastoren, siden pastoren har fått et spesielt kall og oppdrag fra Gud, mens kritikerne mener det skal være fullt demokrati - og at menigheten ikke kommer videre før Jeppestøl trekker seg.