KRISTIANSAND: Et 22 meter høyt fjell ved Strømsdalen skal sprenges bort i forbindelse med utbyggingen av nye E 18. Før testsprengningen skulle gjennomføres onsdag kveld, ble 20 beboere i området bedt om å evakuere.

Syv av disse ble kjørt med buss til Quality hotell i Sørlandsparken i 18-tiden. Der skulle de oppholde seg i to og en halv time.

— Vi kan glise nå, men det blir ikke kjekt når helgen kommer, sa Torbjørg Kvanvig (55) til fvn.no.

Hun er en av beboerne i leilighetskomplekset i Strømsbakken. Leilighetene ligger få hundre meter fra sprengningsstedet.

De tre neste helgene skal Agder OPS sprenge i fjellet fra fredag kveld til mandag morgen. Trolig må ikke beboerne evakuere, men de aller fleste sier til fvn.no at de vil bo hos venner eller familie i helgene sprengningene pågår.

E 18 vil være stengt hele kommende helgen fra og med klokken 19 fredag. Bilister må da kjøre via Rona fram til mandags morgen.

Pressekontakt i Agder OPS Vegselskap, Lars Gunnar Nag, utelukker ikke mulighetene for at innbyggerne må belage seg på nok en evakuering.

— Etter testsprengningen vil vi vurdere situasjonen før vi setter i gang sprengningen fredag. Det kan hende at det blir nødvendig med en evakuering til helgen, sier Nag.

Fvn.no kommer tilbake med mer.