SETESDAL: — Det har snødd litt i dag også, og forholdene er meget bra, sier markedsansvarlig ved Brokke alpinsenter Jon David Junge, til fvn.no.

Nettkamera: Hovden |Brokke

650 meter trasé

Han er godt fornøyd med å være første alpinsenter på Sørlandet med åpning for sesongen.

— Det er jo litt prestisje i å være først. Vi har jobbet veldig hardt for det, og får igjen for strevet nå, sier Junge.

Valles alpinanlegg har hatt besøk av alpinister fra Hovden og utlandet de siste dagene.

— De var veldig imponert over forholdene. De neste dagene kommer 50 alpinister fra Rogaland, sier Junge.

Men for vanlige skiturister åpnet Brokke alpinbakken forrige søndag, og alpinlystne sørlendinger kan på ny kjøre alpint til lørdag. Da venter i alle fall 40 centimeter med snø over en trasé på 650 meter.

— Kommer det mer natursnø og vi holder snøproduksjonen oppe, er det muligheter for å åpne bakken ytterligere, sier Junge.

Flotte forhold på Hovden

Hovden skisenter åpner alpinbakken for sesongen til lørdag. En trasé på 1250 meter med rundt 40 centimeter med snø ligger klar for alpinistene i traseen Mor Åse.

— Det er også en mulighet for at vi kan åpne til toppen av Nos. Det forutsetter at vi får lagt snø på de vanskeligste stedene, sier Johan Olav Brakestad, daglig leder for Hovden skisenter. Han opplyser at om heisen blir åpnet til toppen, vil forholdene være topp der også.

Artikkelen fortsetter under bildet

SNØPRODUKSJON: Snøkanonene skyter ut snø i alpinbakken på Hovden. (Foto: Hovden, Johan Olav Brakestad)

Mange nyheter

Ellers kan Brakestad fortelle om en rekke nyheter på Hovden. Avstigningsstasjonen på den spektakulære Nos-toppen er nå innebygd.

— Det gjør at vi kan åpne kjappere etter uvær. Det er jo gjerne da forholdene er best - etter at nysnø har falt, sier han.

Ellers er Breiveanlegget finplanert og klar for å bli matet med kunstsnø fra de nye kanonene, så snart skisenteret blir enige med grunneierne om tilførsel av vann.

Det er i tillegg utvidet i Tusseland med barneneskibånd og skikarusell, skisbutikken er ny og utvidet, og skiverkstedet er kraftig oppgradert og profesjonalisert.

Dermed er det bare lysten det står på, om du vil renne alpint til helgen.