KRISTIANSAND: Mannen ble også dømt for drapstrusler mot en annen mann.

Truslene mot svigersønnen kom etter en fuktig lørdagskveld i boligen i Songdalen. Svigersønnen fikk bøyd mauseren unna slik at skuddet gikk inn i veggen eller gulvet.

I dommen fra Kristiansand tingrett blir det fremholdt at svigersønnen som bodde i huset sammen med sin tilkomne, etter hvert hadde tatt vel stor plass og at dette var et irritasjonsmoment. Etter truslene og skytingen flyttet datteren og svigersønnen ut.

Episoden fant sted i november 2007, og den lange tiden siden forbrytelsen fant sted har vært formildende ved straffeutmålingen. Det har også vært formildende at den tiltalte ba om unnskyldning i retten overfor svigersønnen.

Den tiltalte i saken ble i 2003 dømt for legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter til åtte måneders fengsel. I 2005 ble han dømt for ruspåvirket kjøring. I tillegg er han bøtelagt tre ganger, blant annet for legemsfornærmelse.

Kristiansand tingrett har i forbindelse med straffeutmålingen lagt vekt på «at trusler skaper frykt og usikkerhet for både fornærmede og personer som står denne nær. Videre synes bruk av våpen i private hjem å være et økende samfunnsproblem, og det er viktig å reagere strengt på bruk av skytevåpen i trusseløyemed i forbindelse med husbråk. I skjerpende retning finner retten å vektlegge at det her dreier seg om en ladd rifle som på kloss hold ble rettet mot fornærmede, samt at tiltalte var meget beruset. Etter rettens syn kunne situasjonen med letthet ført til uopprettelige personskader, selv om tiltalte ikke hadde til hensikt å fysisk skade den fornærmede. I tillegg er det skjerpende at forholdet fant sted i både tiltaltes og fornærmede daværende bopel med andre personer til stede».

35 dager av straffen er allerede avsonet gjennom varetekt.