RISØR: — Vi vet hva som har skjedd, og hvem som har gjort hva. Vi vet også at det ikke er noen ukjente gjerningsmenn inne i bildet. Men forløpet til dette, og hvorfor det skjedde, vet vi ikke. Det håper vi at den fornærmede kanskje vil kunne kaste litt mer lys over når vi får avhørt ham, forteller stasjonssjef ved Risør politistasjon, Odd Holum, til fvn.no.

Skutt i knærne

Det var like etter klokken 18.00 i går kveld at politiet ble kontaktet av en mann som fortalte at han lå skadet i et lagerbygg tilhørende Woolin teppefabrikk i Risør. Til politiet opplyste mannen at han var blitt skutt i knærne med en hagle .

Mannen som skjøt var da stukket fra stedet. Mens bevæpnede politistyrker lette etter den navngitte mannen fikk de inn meldinger om brann i en boligblokk like ved teppefabrikken. Politiet skjønte da fort at det var en sammenheng mellom disse to sakene.

Startet brannen selv

Politiet tok seg inn i leiligheten og fant 44-åringen omkommet. Holum har bekreftet at mannen hadde synlige skuddskader, og at han etter all sannsynlighet tok sitt eget liv.

Holum sier videre at mannen selv hadde startet brannen før han tok sitt eget liv.

— Flere forskjellige plasser i leieligheten var påtent, og vi er helt sikre på at det er mannen selv som tente på sin egen leilighet før han tok sitt eget liv, opplyser stasjonssjefen.

Fornærmede ikke avhørt

Mannen som ble skutt i beina er like gammel som den omkomne gjerningsmannen. Ifølge Holum kjenner de to hverandre, men er ikke nære bekjente. Hva som skjedde forut for skuddramaet er fortsatt uklart onsdag formiddag.

— Vi har foreløpig ikke fått avhørt den fornærmede i saken, og jeg tviler på at vi får gjort det i dag. Alt avhenger av tilstanden hans. Jeg har ikke fått på rene hvordan det går med ham i dag, men vet at det var omfattende skader og at det er blitt gjort operative inngrep på ham, sier Holum.