KRISTIANSAND: Politiet fikk meldingen om knivstikkingen på McDonald's i Markens gate klokken 17.54 mandag.

Ifølge politiet på stedet skal en person ha blitt påført et risp eller stikk i høyre side under det som kan fortone seg som et gjengoppgjør.

— Det har vært et forhold der nede hvor en er blitt stukket med kniv, bekrefter operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset, til fvn.no litt senere på kvelden.

Ifølge de ansatte på McDonald's skal hele oppgjøret ha vært over på 15-20 sekunder.

Etter knivstikkingen skal fire-fem ungdommer ha løpt ut fra restauranten i en rasende fart. Omkring 30 gjester skal ha vært i restauranten, og flere av dem var vitne til hendelsen.

— Vi har hatt en patrulje nede på McDonald's som har avhørt vitner, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Vidar Neset, til fvn.no.

Angrep 18-åring

Etter det fvn.no kjenner til skal ungdommene ha gått til angrep på en gutt i 18-års alderen som oppholdt seg inne i lokalene.

Han satt ved et bord lengst inne i lokalet og spiste sammen med kjæresten sin da guttegjengen kom bort til bordet.

— De fløy på ham og rispet ham med kniv, forteller en mann, som ønsker å være anonym til fvn.no.

Kjæresten ble sammen med flere andre vitner tatt med til sentrum politistasjon der vitneavhørene fortsatte utover kvelden.

Tre innbrakt

Flere av de involverte skal være av utenlandsk opprinnelse. Vitner på stedet antyder overfor fvn.no at det skal dreie seg om tre polakker og en albaner. Ifølge operasjonslederen er tre personer innbrakt fra stedet og sjekkes nå i forbindelse med episoden.

Alle de innbrakte har status som vitner, og ingen er foreløpig siktet i saken, opplyser operasjonsleder Vidar Neset.

Fornærmede er blitt kjørt til legevakta av politiet. Ved 22-tiden opplyser politiet at tilstanden til 18-åringen er stabil.

— Vi har vært i kontakt med AMK, som opplyser at han kun er lettere skadet og at tilstanden hans er stabil, sier Neset.

— Det gikk bra med ham. Han ble rispet med en kniv og sparket mens han lå nede, men han er ikke alvorlig skadet, sier et vitne til fvn.no.

Slåss i går

Et av vitnene som er avhørt av politiet, sier til fvn.no at han som stakk, provoserte fram slåssingen:

— 18-åringen satt sammen med kjæresten sin på McDonald's, da den gjengen kom bort til bordet. En i gjengen snakket med ham, og spyttet så i maten hans. Da ble det full slåsskamp, sier vitnet som vil være anonym.

Vitnet satt bare en meter fra bordet til den knivstukne, men så aldri noen kniv. Vitnet oppfattet det helt klart som at gjengen kom inn bare for å lage en slåsskamp, uten at det var noen grunn til det.

Et annet vitne opplyser til fvn.no at gjengen skal ha spurt 18-åringen om han hadde røyk. Da han svarte at det hadde han ikke, kvitterte de med å spytte i 18-åringens mat. 18-åringen skal da ha reagert med å kaste maten på de fire. Dermed var slåssingen i gang.

Et annet vitne påstår også at flere av de samme i gjengen som var involvert i knivstikker-episoden, også var med i tumulter søndag. Da skal en kompis av vitnet ha blitt beskyldt for å skylde dem 10.000 kroner. Kompisen, som skal være 18 år, kunne ikke skaffe pengene, og dermed oppstod det slåsskamp med dytting og det ble rettet et slag med flat hånd mot 18-åringen.

Vitnet tror ikke de to episodene har noen direkte sammenheng, utover at det var den samme gjengen som startet bråket. Vitnet sier denne gjengen er beryktet i ungdomsmiljøene, noe som blir bekreftet av et annet vitne.

Han antyder at de tre som nå er pågrepne er de samme som var involvert i en voldsvideo fra Nybyen, som ble lagt ut på nettstedet YouTube.