KRISTIANSAND: — Det ble et intensivt møte for å si det sånn, sier ordfører Jan Oddvar Skisland og ler over telefonen til fvn.no.

Han var møteleder på Flekkerøy for et informasjonsmøte om overgangsboliger for fanger på øya.

Tema? Overgangsboliger på Flekkerøy. Debatten har mildt sagt kokt etter at det ble foreslått å legge overgansboliger for fanger på Flekkerøy.

  • Det var møtt frem mange folk og det var mye engasjement, sier Skisland etter kveldens informasjonsmøte.

Både politikere, beboere og representanter fra Flekkerøy Vel hadde møtt opp for å snakke om overgangsboligene for fanger på Flekkerøy. Skisland opplever at beboerne på Flekkerøy er engstelig og har mange spørsmål knyttet til overgangsboligene og soningsopplegget.

Engstelige for barna

— De er skeptiske til soning på Flekkerøy, og har mange spørsmål omkring det. De er engstelige og lurer på om det vil være farlig for barna deres, hva fangene er dømt for, om det vil være utrygt å gå tur i området, og hvordan opplegget fungerer, sier Skisland.

Han forklarer at fangene som skal sone i overgangsboligene, skal gå på skole, eller være i jobb på dagtid, og resten av døgnet skal fangene tilbringe i boligene.

— Så opplegget er relativt strengt, opplyser Skisland.

Ifølge ordføreren var det kun en mindre del av forsamlingen som tok til orde, og at disse var negativt innstilt til overgangsboligene.

- Jeg opplever det som at folk på Flekkerøy oppfatter at det er viktig å ha overgansgboliger i Kristiansand. De vil bare ikke ha det på Flekkerøy, sier Skisland.

Beboerne på Flekkerøy ønsker at området skal brukes til andre ting, som for eksempel et friområde.

Ønsker å bruke området til andre ting

— De føler at Flekkerøy er for lite for den type institusjon, og ønsker at området skal frigjøres til andre formål, sier Skisland til fvn.no.

Det ønsker også demokratenes Vidar Kleppe.

— Vi visste at demokratene kom til å prøve og lage en valgkampsak ut av dette. Derfor presiserte jeg fra begynnelsen av møtet at det var et informasjonsmøte og ikke et sted for valgkamp, presiserer Skisland.

Responsen uteble ikke. Kleppe lurte på om ikke partiene kunne få legge frem sitt syn på saken, og tok ikke nei for et svar.

Det ble det rabalder av og på et tidspunkt ble stemningen amper.

— Vi måtte nesten true Kleppe til taushet i denne saken, og det var litt ubehagelig, medgir Skisland, som fikk støtte fra forsamlingen på at dette var et møte hvor beboerne skulle få komme til orde og ikke partiene.

Etter tre minutters rabalder roet situasjonen seg og møtet gikk som planlagt.

— Etter dette fikk ikke Kleppe ordet mer. Jeg opplevde at vi fikk et ryddig møte med mye engasjement. Men jeg opplevde også at vi fikk en grei dialog, sier Skisland til fvn.no.

Fvn.no har forsøkt flere ganger å få tak i Vidar Kleppe uten å lykkes.