KRISTIANSAND: Mannen dømmes for forsikringsbedrageri på cirka 14.000 kroner.

Han forklarte i Kristiansand tingrett at han sjekket inn en bag med en del verdisaker da han skulle ta flyet fra London til Kristiansand den 19. desember 2007. Da han ankom Kristiansand, viste det seg at bagen var borte. Bagen kom til rette dagen etter, men da var den brutt opp og flere gjenstander var borte.

Forfalsket kvitteringer

Onsdag 2. januar 2008 sendte mannen skademelding til forsikringsselskapet, hvor det ble opplyst at han var frastjålet løsøregjenstander for til sammen 31.300 kroner, herunder en laptop og en lader til et kamera.

Mannen krevde 14.000 kroner i erstatning for laptopen, og oversendte en kvittering på dette beløpet. Kvitteringen var imidlertid knyttet til en maskin som var returnert til Elkjøp, og mannen hadde fått kjøpesummen tilbake.

44-åringen fremla også kvittering på en lader til et kamera hvor kjøpesummen var endret fra 25 pund til 45 pund. Retten konstaterer at kvitteringen var forfalsket, og har funnet det bevist utover enhver tvil at tiltalte har oppgitt feilaktige opplysninger til forsikringsselskapet.

Tidligere dømt for vinningskriminalitet

Mannen er domfelt for vinningskriminalitet fire ganger tidligere, noe retten finner skjerpende.

Kristiansanderen dømmes til 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid, for å ha benyttet et falskt dokument og for forsikringsbedrageri. Han må i tillegg betale en bot på 5000 kroner, og en erstatning til forsikringsselskapet på om lag 4500 kroner. Han vil også bli belastet for saksomkostninger på 3000 kroner.

Mannen erkjente seg ikke skyldig i retten.