KRISTIANSAND: Partiet opplyser selv at organisasjonen har samlet inn over 500 underskrifter, og dermed har nok underskrifter til å stille liste til stortingsvalget i Vestfold. Bare en godkjenning i fylkeskommunen og kontroll av underskriftslistene gjenstår før partiet kan stille valgliste.

På listen har Norgespatriotene satt opp medlemmer fra flere steder i landet. To av dem er bosatt på Sørlandet.

52 år gamle Arnfinn Henry Andreassen fra Fevik i Grimstad står på 4. plass på listen, mens 18 år gamle Nancy Veronica Brennevann Solbakken fra Vennesla er satt opp på 7. plass. Totalt 11 personer er ført opp på listen.

— Jeg ble ringt opp før jul og spurt om jeg kunne stå på listen, sier Brennevann Solbakken til fvn.no.

- Stiller meg bak alt

Ifølge partileder Øyvind Heian skal sørlandskandidatene på listen ha bidratt i partiet over lenger tid.

— De har vært medlemmer en god stund, og har bidratt på ulike måter i partiet, sier han til fvn.no.

18-åringen fra Vennesla jobber til daglig som renholder, og har etter eget utsagn vært aktiv i Norgespatriotene i et drøyt år.

— Jeg fant partiet på Nettby, og meldte meg inn etter hvert. Jeg har ikke vært på noen møter. Men jeg stiller meg bak alt partiet står for, forteller hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ 7. PLASS: 18 år gamle Nancy Veronica Brennevann Solbakken fra Vennesla er satt opp på 7. plass på listen til Norgespatriotene. (Foto: Privat) Foto: Privat

Full innvandringsstopp

Norgespatriotene ønsker full innvandringsstopp fra ikke-vestlige land og hjemsendelse av flest mulig innvandrere. De har nulltoleranse for islam i Europa, og vil legge ned samtlige moskeer i Norge.

«All statistikk viser at det kun er snakk om få generasjoner før etniske nordmenn er i mindretall i eget land. Dette er intet annet enn galskap, og må stoppes umiddelbart», heter det i partiprogrammet til det nasjonalistiske partiet.

— Hvordan har du landet på dette standpunktet?

— Det er så mye innvandring. Nordmenn blir i mindretall til slutt, sier 18-åringen.

Det innvandringsfiendtlige partiet ble stiftet i 2007 av Heian. Han har bakgrunn fra den høyreekstreme organisasjonen Vigrid, og er tidligere dømt for drapstrusler mot justisminister Knut Storberget.

- Mer stuerent

Ifølge partilederen har Norgespatriotene mange medlemmer på Sørlandet, men få som er aktive og åpne. Målet til partiet er å sanke nok stemmer til at Heian kommer inn på Stortinget. Først da vil det være legitimt å være aktiv i partiet, hevder partilederen.

— Vi håper å få en effekt av valget som gjør at flere personer bidrar aktivt. Da vil vi ikke bare være en organisasjon, men et parti på Stortinget. Det gjør at vi blir mer stuerene, sier Heian, som utelukker å stille liste i flere fylker enn Vestfold.

— Vi ønsker å bruke alle midler i ett fylke, sier han.

Om partiet får stille liste til valget, avgjøres i fylkesvalgstyret i Vestfold den 19. mai. Da blir alle partilistene i fylket kontrollert for å finne ut om noen står på flere lister. I tillegg skal underskriftslistene som Norgespatriotene har levert inn, kontrolleres. Alle som har skrevet under må være bosatt i Vestfold.

— Jeg har fått inn listene, og fått opplyst fra partileder at de inneholder 550 navn. Men det kan jeg ikke bekrefte før disse er kontrollert. Hvis ikke listene godkjennes, vil de få en ny frist, opplyser Liselotte Aune Lie i Vestfold fylkeskommune.

Fvn.no har mandag ikke lykkes med å komme i kontakt med den andre sørlendingen på Norgespatriotenes liste, Arnfinn Henry Andreassen.