LILLESAND: For en måned siden var flere kommuner i Setesdal uten telefondekning i flere døgn etter et fiberbrudd. Da raset ble utløst ved E18 lørdag, forsvant dekningen i store deler av Lillesand.

Fylkesberedskapssjefen var søndag vært i kontakt med Telenor og politiet for å holde seg oppdatert på situasjonen.

– Jeg har fulgt situasjonen og dette er noe vi skal evaluere. Min mening er at man må sørge for at disse systemene er mer robuste, sier Hagen til fvn.no.

800 fasttelefonikunder i Lillesand og internettkunder stod etter raset lørdag uten tilgang. Også mobilkunder på strekningen mellom Høvåg og Tingsaker hadde store problemer.

– Jeg synes det har tatt lang tid fra bruddet skjedde til det ble rettet, sier Hagen, som gjerne skulle sett at backup-løsninger kunne blitt tatt i bruk når bruddet inntraff.

Fylkeskommunen var søndag i kontakt med politiet om situasjonen.

– Vi har registrert at situasjonen er slik, men vi er ikke kjent med hendelser som ikke er blitt varslet, sier operasjonsleder Ove Austenaa hos Agder-politiet, til fvn.no.

Heller ikke AMK Sørlandet eller 110-sentralen har fått melding om alvorlige hendelser knyttet til folk som ikke kom gjennom på nødtelefonen.

Klokka 19.04 ble kabelen som var ødelagt utbedret.