KRISTIANSAND: På side 20 i dagens avis finner man denne annonsen under rubrikken "Stilling ledig":

"Livstruet blodbøk søker livvakt

Nå må noen snart stikke fingeren i jorda og vise litt respekt. På vegne av bekymret, aldrende klient i Børsparken, søkes livvakt mot mannen med ljåen. Tiltredes snarest.

Bill. mrk. motorsagmassakren"

Noen har nå tatt kreative metoder i bruk for å skape engasjement rundt den gamle blodbøken som står i fare for å bli hogd ned til fordel for et underjordisk parkeringshus. Det gleder blodbøk-forkjemperne Gerd Kjølberg Gundersen, som har omvisninger i Kristiansand i regi av Parkvesenet, og parksjef Svein Ole Breland.

— Den synes jeg var litt flott, sier Breland og humrer etter at fvn.no har lest opp annonsen for ham.

Han tolker annonsen som et tegn på engasjement.

— Jeg oppfatter det som et tegn på at folk bryr seg. Men annonsen var jo litt spesiell, sier han.

Kjølberg Gundersen er litt mer betenkt.

— Jeg synes det var litt flåsete å bruke uttrykk som "mannen med ljåen". Men det er artig at folk bryr seg, sier hun.

Sistnevnte har møtt enorm støtte etter at hun stod frem i Fædrelandsvennen 1. februar og fortalte at hun vil kjempe med nebb og klør for det 115 år gamle treet.

- Det er 15-20 stykker som har ringt, og mange stopper meg på gata og ber meg om å stå på. Mange sier at de vil lenke seg fast i treet hvis det kommer til det at de skal sage det ned, sier hun om det som nå kalles " Lenkegjengen" på folkemunne.

Det foreligger to forslag i forbindelse med utbyggingen av parkeringshus under Børsparken. I det ene foreslås det at bøken rives slik at det blir plass til flere parkeringsplasser, og i det andre foreslås treet bevart. Forslagene er ikke kommet opp til behandling ennå.

PS! Det er foreløpig en hemmelighet hvem som satt inn annonsen i Fædrelandsvennen.