TVEDESTRAND: — Vi er selvfølgelig lettet og glade for den avgjørelsen som medietilsynet nå har tatt, sier prosjektleder for radiostasjonen som Tvedestrandsposten skal etablere, Marianne Drivdal, til fvn.no.

2. juni i år gav Medietilsynet Agderpostens radiokonsesjon til Tvedestrandsposten. Dette har Agderposten klaget på, men altså uten å bli hørt.

Nå sendes saken til endelig avgjørelse i kulturdepartementet.

— Det vil jo overraske oss veldig dersom kulturdepartementet kommer til en annen konklusjon, sier Drivdal.

Hun fortsetter nå forberedelsene til oppstart, selv om usikkerheten har lagt en liten demper på jobben.

— Eksempelvis har vi ikke kunnet ansette folk foreløpig, så vi får det travelt når ting er endelig klart, sier Drivdal.

Oppgitthet i Arendal

Radioleder i Agderposten, Tor Helge Løvåsen er ikke overrasket over konklusjonen til medietilsynet.

— Nei, vi så tidlig tegninga. De har jo avvist 24-25 klager så langt, og slakter hvert eneste ankepunkt, både fra storbystasjonene som bruker profesjonelle advokater, til småstasjonene som kun har kommet med en liten bønn. Tilsynet kommer aldri til å innrømme feil, sier Løvåsen oppgitt.

Det er foreløpig ikke klart når kulturdepartementet vil ha sine endelige konklusjoner klare, men den nye konsesjonsperioden for lokalradio starter 1. januar 2009. Medietilsynet planlegger å ha ferdigbehandlet alle klagesaker innen førstkommende mandag. Dermed vil spenningen også bli utløst i Kristiansand, hvor Radio Kristiansand har klaget på at de har mistet sin konsesjon, til fordel for Radio Ung.