KRISTIANSAND: — Når bemanningen er lav og politifolk må rykke alene på oppdrag, forsterkes utrygghetsfølelsen. Det er slått fast i ferske rapporter, sier Lunde til fvn.no.

Han sier flere politifolk i Agder politidistrikt kvier seg for å gå på jobb fordi bemanningen er så dårlig i regionene. Lav bemanning gjør at politifolk stadig vekk må gå til det skritt å rykke ut på oppdrag alene.

— Det er ikke noe alle snakker like høyt om, men mange er redd for å dra på oppdrag når det er få folk på jobb. Det sliter på politifolkene på lang sikt, sier Lunde.

Lunde har vært i politietaten i over 20 år. Han er helt enig med sin kollega i Mandal, Tor Åge Tronstad, som sier bemanningssituasjonen aldri har vært verre i politiet.

— Han har sine ord i behold. Jeg har heller ikke opplevd så mye frustrasjon blant kolleger som nå, sier Lunde.

Lunde mener årsakene til problemene skyldes at politifolkene har sett seg lei av å nærmest drive dugnad for å få tjenesten til å gå rundt. Nå forholder arbeidsstokken seg til arbeidskontrakten, og tar ikke mer overtid enn det som de blir pålagt. Da blir det ikke nok folk på jobb.

— Det er en arbeidsgivers ansvar å sørge for at det er nok folk på jobb, men ofte går kabalen opp fordi ansatte hele tiden strekker seg litt lenger, sier Lunde.