KRISTIANSAND: — Dette er veldig synd, synes jeg, at kommunen ikke finner å kunne bidra inn i denne pakkeløsningen rundt Sør Arena, sier Aasen.

- Hva blir konsekvensene for banken og Start nå?

— Jeg kan ikke si noe om hva dette betyr eller hvilke alternativer vi nå skal jobbe med. Spekulasjoner nå blir bare feil. Nå må vi tygge på saken i noen dager, banken må gjøre noen vurderinger, og så får vi se, svarer Aasen

Aasen sier han tar til etterretning at kommunen har valgt å si nei til å kjøpe Sør Arena, men han legger ikke skjul på at han er litt uforstående til at kommunen har sagt nei.

— Jeg mener kommunen fikk et meget godt tilbud. De kunne få arenaen til en grei pris, det var ei god pakke med gode fremtidsmuligheter, også med potensial til å utvikle et flerbruksanlegg. Men de har gjort sine vurderinger, og det er deres sak, sier Aasen, og minner om at kommunen fremdeles har en fordring på 40 millioner kroner i Sør Arena og dermed et kreditoransvar.

Skuffet Morten Kraft, administrerende direktør i Sparebanken Sør, er skuffet over utfallet.

— Vi er skuffet over at vi ikke har oppnådd å få et resultat som er positivt, sier han til fvn.no.

- Hva blir konsekvensen?

— Nå har vi nettopp fått beskjeden. Vi må få studere om det er noe mer bak dette avslaget, eller om det bare er et nei. Vi trenger noen dager på å summe oss og tenke gjennom alternativene. Mot slutten av neste uke må vi finne noen konklusjoner på veien videre, sier Kraft.

Han vil ikke gå inn på om kommunens nei til å kjøpe Sør Arena kan føre til at Start Toppfotball, Sør Arena, og i verste fall også IK Start, kan gå konkurs som følge av at kommunen nå sa nei.

— Det har jeg ikke lyst til å spekulere om i dag. Jeg har ikke alle elementene klart for meg. Jeg har trodd vi skulle komme fram til en løsning, det klarte vi ikke, så få vi ta det derfra, sier Kraft.

Ikke redd for jobben Kraft gjentar at han vil ha banken ut av Start-engasjementet, og sier at dette problemet er det spørsmålet banken jobber hardest med.

— Dette er en av de viktigste sakene vi ønsker å få en løsning på, da ligger det i sakens natur at vi ønsker å få løst den så fort som mulig, sier Kraft.

- Er du redd for at denne saken kan koste deg jobben?

— Nei, det kan saken ikke, slik jeg vurdere det, fastslår Kraft.

— Jeg har ikke det til vurdering, for å si det sånn, korrigerer Kraft seg etter få sekunder.

Styreleder vil ikke snakke Styreleder i Sparebanken Sør, Alice Jervell, er ordknapp om saken.

— Jeg vil ikke uttale meg i den saken. Det er administrasjonen som uttaler seg om Start. Det har med detaljkunnskapen om saken å gjøre. Du må henvende deg til administrasjonen og administrerende direktør Morten Kraft, sier Jervell til fvn.no.

- Så administrasjonen opererer engasjementet i Start på egenhånd?

— Styret har hele tiden behandlet engasjementet i Start, vi har vært tett på det. Det har vært vedtak i styret som gjelder Start. Vi har fulgt opp saken, men jeg kan ikke si noe om dette, fortsetter Jervell.

- Er dere fornøyd med Sparebanken Sørs engasjement i Start og Sør Arena?

— Vi har tatt de beslutningene vi har ment har vært riktige i den tid beslutningene ble tatt, svarer Jervell.

- Er det dere i styret som har presset administrasjonen i banken til å få en rask avklaring med Kristiansand kommune?

— Start-saken behandles i styret. Men når det gjelder Start, så er det administrerende direktør som uttaler seg, sier Jervell, som ikke vil si noe mer om saken.