KRISTIANSAND: Tiltakene skal rette seg mot en gruppe ungdommer som skaper utrygghet og uroligheter i nærmiljøet.

— Det er viktig å gripe fatt i en slik situasjon tidlig for å stoppe negativ utvikling. Investering i disse ungdommers hverdag er den beste investeringen vi kan gjøre for fremtiden, sier Huitfeldt i en pressemelding.

I 2007 ble Kristiansand kommune kåret til årets barne- og ungdomskommune av Barne- og likestillingsministeren blant annet på bakgrunn av det gode kriminalitetsforebyggende arbeidet. Kommunen vil nå forsterke det eksisterende arbeidet gjennom tett oppfølging av enkeltungdommer både i skoletiden og på fritiden.

Kristiansand er ikke den eneste byen som i disse dager får midler til et slikt arbeid. Både Trondheim, Stavanger og en bydel i Oslo får også midler. I løpet av det siste året er det også gitt midler til arbeid rettet mot konflikter, kriminalitet og uroligheter i ungdomsmiljøene i både byene Halden, Fredrikstad og Moss samt tre bydeler i Oslo.

Støtten er en del av Barne- og likestillingsdepartementets tilskuddsordning barne og ungdomstiltak i større bysamfunn hvor det hittil i år er fordelt om lag 50 millioner kroner til ulike tiltak i 23 byer.