MANDAL: 44-åringens samboer fortalte om gjentatte tilfeller av vold og trusler da hun avga sin forklaring i tingretten i dag. Ifølge kvinnen er det i forbindelse med 44-åringens alkoholbruk at raseriet, truslene og volden kommer til overflaten.

Samboeren forklarte seg blant annet om den dramatiske hendelsen i juni 2006, da samboerparet var på kjøretur sammen med parets 14 dager gamle datter.

— Han slo meg i bakhodet mens jeg kjørte bilen. Det smalt for meg da jeg fikk et slag i ansiktet - i kinnbeinet, forklarte samboeren.

- Skulle hive henne på elva

Fornærmede stoppet da bilen, og, ifølge hennes forklaring, skal de begge ha gått ut av bilen. Tiltaltes skal ha vært ruset på alkohol, og ifølge fornærmede så var det mye skriking, hyling og kjefting dem imellom.

— Så åpnet han bakdøra. Han ristet i setet til dattera vår, sier hun, og forteller videre at han deretter dro babyen deres ut av barnesetet - opp-ned etter beinet. Barnet gråt. Han skal så ha holdt barnet inntil seg.

— Det ble sagt at han skulle hive henne på elva, sier hun.

Kvinnen skal ha sagt at dette måtte han stoppe med. Hun tok barnet i jakken, og gikk vekk fra bilen og samboeren.

— Jeg satt i et busskur med henne i jakken, til politiet kom, sier hun.

Politiet skal ha kjørt til stedet bilen sto parkert, med 44-åringen sittende inni. Politiet skal så ha tatt med seg 44-åringen, mens samboeren kjørte hjem igjen med deres 14 dager gamle datter.

- Truet med å skyte familien

I tillegg til denne episoden er 44-åringen tiltalt for å ha slått henne slik at hun begynte å blø neseblod, for å ha kastet en fjernkontroll på henne, slik at hun fikk blåmerker på hånden hun forsvarte seg med.

Han står også tiltalt for drapstrusler mot sin samboer og trusler om å få døtrene hennes voldtatt. Han skal også ha uttalt at han skulle skyte samboeren, familien, og så seg selv.

— Han sa «hvis ikke du slutter å terrorisere meg, så vil jeg skyte deg, familien, og så ta meg selv til slutt», sier hun.

44-åringen skal gi sin forklaring overfor retten senere i dag.