KRISTIANSAND: Mandag ettermiddag var bileieren, som vil være anonym, på vei til jobben. På veien stoppet 24-åringen på Esso for å kjøpe litt mat.

— Jeg parkerte utenfor og satte bilen i første gir, men jeg glemte håndbrekket. Jeg gikk inn og handlet mat og røyk. Da jeg kom ut, trodde jeg bilen var stjålet, sier sjåføren.

Men bilen var ikke stjålet.

— Så så jeg at bilen hadde trillet nedover, sier mannen.

- Fikk helt sjokk

Bilen traff en 51 år gammel kvinne på veien ved siden av bensinstasjonen. Kjøretøyet endte i en betongkant, mens kvinnen ble kastet videre nedover en skrent. Til sin forskrekkelse oppdaget mannen at det var en kollega som var skadet.

— Jeg kjenner henne veldig godt. Jeg fikk helt sjokk og visste ikke hva jeg skulle gjøre, sier 24-åringen.

Han ble med kvinnen på sykehuset og snakket med henne hele kvelden. Sannsynligvis har 51-åringen kommet fra ulykken med et beinbrudd.

— Hun var heldig. Men det som skjedde var forferdelig og sinnssykt dumt. Jeg har parkert på samme plass før mange ganger, og jeg skjønner ikke hvordan det har skjedd, sier mannen.

Besøk på sykehuset

Nå er bilen levert til kondemnering. I formiddag var mannen igjen på besøk til sin kvinnelige kollega på sykehuset. Han opplyser at det går etter forholdene bra med henne.

— Jeg beklager veldig, og er veldig lei meg, understreker mannen.

Ifølge politiet kan mannen etter vegtrafikkloven straffes med fengsel i inntil to år, men ofte blir det bøter og/eller førerkortinndragelse sett i sammenheng med offerets skader som blir reaksjonen i slike tilfeller.