— Dette er en hevntokt fra JWS og dets eier Tommy Wadensten. Jeg har anlagt rettssak i Sverige mot selskapet fordi de ikke har betalt for solgte høyttalere. Derfor gjør de dette, sier Ertzeid.

Hans versjon av denne saken er denne: – JWS har rettighetene på salg av Dynavoice-høyttalere i Skandinavia og deler av Europa, mens det kinesiske selskapet Topsound har rettighetene i Asia. Etter at jeg avsluttet mitt engasjement med JWS fikk jeg laget høyttalere for markeder i Singapore og Indonesia.

Ertzeid hevder så at disse høyttalerne er eksportert til Norge og til selskapene Netthandelen, Gooba og Komplett. – Dette er parallellimport og fullt lovlig, sier han.

At alle tre selskap i Norge nå ikke vil selge høyttalerne, skjønner han godt. – Alternativet hadde da vært at JWS hadde anlagt rettssaker mot dem, og det vil de jo ikke risikere.

Han avviser blankt at høyttalerne er piratkopierte. – De er laget med fulle rettigheter i Kina, men på andre fabrikker i Topsound-systemet. Derfor vil utseende og kvaliteten variere noe, men det er like fullt Dynavoice-høyttalere.

Ertzeid eier selskapet Qnsulting AS i Norge. Samtidig eier han Qnsulting Ltd. i Hongkong. Han sier at det er Hongkong-firmaet som har eksportert høyttalerne til Norge og at han ikke forstår hvorfor hans norske selskap trekkes inn i dette.

Han forklarer beskyldningene om at han har opptrådt som JWS' representant med at selskapene i Norge må ha trodd det fordi han fortsatt representerer Topsound-systemet, der JWS har eierinteresser. – JWS orienterte selv kundene om at jeg ikke lenger ville være deres representant, men at jeg ville fortsette sitt virke i Topsound, sier han.

Han benekter at han prøver å selge partiet med Dynavoice høyttalere på finn.no, med unntak av to par private.

Han har ikke hørt noe fra kristiansandspolitiet. – De tar vel kontakt om de lurer på noe, sier Ertzeid.