KRISTIANSAND: — Vi er veldig fornøyd med den tydelige sikkerhetsprofilen og økningen i budsjettet, sier fungerende regionvegsjef ved Statens vegvesen Region Sør, Tore Kaurin, til fvn.no.

Årets statsbudsjett-forslag har satt av 17 milliarder kroner til veiformål. Det er 10 prosent mer enn i 2008. Det er også satt av mer penger til blant annet midtrekkverk.

  • Vi vet at midtrekkeverk er et trafikksikkerhetstiltak som virker, sier Kaurin.

Budsjettforslaget omfatter i tillegg en rekke trafikksikkerhetstiltak, både gjennom større investeringsprosjekter og mindre investeringstiltak.

Region sør får også oppstartmidler til utbyggingen av strekningen Vigeland – Osestad på E 39 i Vest-Agder. Et forslag til utbygging som har vært kilde til årelange konflikter.

  • Vi vet jo hvor mye diskusjoner det er der, men det står som et uvikelig krav at de foreliggende reguleringsplanene er en forutsetning. Hvis ikke kommer det ikke penger, sier Kaurin, som håper på en løsning når saken avgjøres i kommunestyret 16. oktober i år.

— Vi synes budsjettpakken er bra. Så håper vi inderlig at vi får startet opp på Vigeland-Osestad. Det er veldig sjeldent at vi opplever det at noen sier nei til et prosjekt på over 100 millioner kroner, sier Kaurin, som mener dagens plan for veistrekningen er den beste løsningen totalt sett.

  • Får vi det ikke til nå har man ingen garanti for at dette kommer opp igjen, og vi har andre prosjekter som står i kø, smiler han.