FARSUND: Det var 3. juli i år at 26-åringen slo til 22-åringen i Farsund sentrum. Slaget traff over venstre øye og førte til at 22-åringen måtte sy tre sting.

Nekte skyld.

26-åringen nektet straffskyld da han møtte i retten, og hevdet han ikke husket noen ting fra den aktuelle natta. Gjerningsmannen skal ha drukket svært mye alkohol, men retten har sett bort i fra at mannen var full.

Voldsepisoden skal ha skjedd etter at offeret la seg på en benk i Farsund sentrum for å sove utpå natta. Gjerningsmannens kamerat skal ha snakket til offeret og sagt han ikke kunne sove på benken. Kameraten skal ha fått beskjed om å pelle seg vekk og mottok trussel om ”spark i trynet”.

Etter en stund skal 22-åringen ha reist seg og gått oppover Kirkegaten. Her skal han ha blitt innhentet av gjerningsmannen og kameraten. Begge var aggressive og det oppstod en krangel. Like etter slo 26-åringen til 22-åringen i ansiktet.

— Reagere strengt.

Retten mener det er svært viktig å slå ned på denne typen vold med unge gjerningsmenn i alkoholpåvirket tilstand.

— Slik sett er forholdet et typisk tilfelle av ”vold på byen”, som det er nødvendig å reagere strengt mot, skriver sorenskriver Harald Jølle i dommen.

Aktor la ned påstand om at 26-åringen skulle dømmes til 60 dagers ubetinget fengsel, noe retten sa seg enig i.

Gjerningsmannen må også betale saksomkostninger på 2000 kroner.