EVJE OG HORNNES: Det opplyser politiet til fvn.no tirsdag. Mannen jobbet alene i et steinknuseverk på Støylen ved Hornnes da han ble dratt inn i maskinen og klemt ihjel.

Les også: Fant sin mann klemt til døde

Ifølge politiet var mannen ansatt i et mindre entreprenør— og transportfirma som leide sorteringsverket fra et annet firma.

Klær hektet seg fast

Politiet og Arbeidstilsynet mener at 66-åringens klær hektet seg fast i et bånd som førte stein inn maskinen. Han ble funnet omkommet av familien klokken 17.25 torsdag, drøye fem timer etter at han sist var sett . Hjullasteren hans stod på tomgang like ved sorteringsverket.

— Vi etterforsker saken parallelt med Arbeidstilsynet, og prøver å belyse forhold rundt det som skjedde, opplyser etterforskningsleder Jorunn Hæstad ved Evje og Hornnes lensmannskontor til fvn.no.

Venter på rapport

Politiet har gjennomført avhør av personer som har kjennskap til sorteringsverket, men Hæstad vil ikke kommentere hva som er kommet fram i avhørene.

— Foreløpig venter vi på rapport fra Arbeidstilsynet og krimteknikere, sier hun.

Sentralt for Arbeidstilsynet er om rutiner for vedlikehold på maskinen er blitt fulgt. Rapporten deres er ventet å bli klar mot slutten av uken.