MARNARDAL: Ifølge politiet skjedde uhellet om lag klokken 23.30 onsdag kveld. Lastebilsjåføren var på vei sørover på riksvei 54 fra Åseral til Kristiansand med «Åseralruta» da han mistet kontrollen.

— Sjåføren kom utfor veikanten på høyre siden. Vedkommende fulgte grøfta om lag 30 meter, og rev ned både trær og telefonstolper, sier lensmann i Marnardal og Audnedal, Tor Damkås, til fvn.no.

Plikter å melde fra

Politiet ble ikke varslet om uhellet, noe lensmannen reagerer på. Torsdag ettermiddag hadde han fortsatt ikke klart å komme i kontakt med sjåføren.

— Dette er ikke noe særlig. Etter veitrafikkloven plikter man å melde fra dersom det oppstår skade på annen manns eiendom. I dette tilfellet ble telefonstolper ødelagt, sier Damkås, som torsdag har snakket med vitner til utforkjøringen.

— Ifølge vitnene virket det som sjåføren kom uskadet fra uhellet. Vedkommende kjørte av sted i en annen bil, sier han.

Har ikke gjort noe galt

«Åseralruta» går daglig mellom Kristiansand og Åseral med gods. Det er ContainerXpressen som drifter den. Daglig leder Carl Edvin Juvastøl mener de ikke har gjort noe galt.

— Vi meldte ifra til Gjensidige som er vårt forsikringsselskap. Utover det har vi ikke noe ansvar å melde fra til politiet når det ikke er noen personskader, sier Juvastøl.

Men lensmann i Marnardal og Audnedal, Tor Damkås, sier at dere er pliktet å melde fra dersom det oppstår skade på annen manns eiendom. I dette tilfellet telefonstolper?

— Vi skal selvfølgelig erstatte telefonstolpen, men at vi er pliktige å melde fra dersom det ikke oppstår personskader er nytt for meg. Dette er jo storm i et vannglass, forteller han.

Han sier det overhodet ikke er snakk om noen form for ansvarsfraskrivelse.

— Det er jo ingen vits i å ikke melde fra. Vi er opptatte av å følge riktige prosedyrer, men her mener jeg at vi ikke er pliktige til å melde fra til politiet. Vi meldte fra til Gjensidige, og siden bilen stod i grøfta uten å være til sjenanse for andre trafikanter kom man frem til at den kunne stå til i dag før vi fjernet den, sier Juvastøl.

Redningsbil torsdag

Uhellet skjedde på andre siden av veien ved bensinstasjonen på Bjelland. Lensmannen opplyser at bergingsbil ikke ble tilkalt før torsdag formiddag. Da hadde lastebilen stått i grøfta hele natten, og skapt forvirring både blant forbipasserende og beboere.

Det er imidlertid usikkert om sjåføren kan forvente seg en reaksjon fra politiet.

— Jeg har forsøkt å få tak i vedkommende for å få hans forklaring. Jeg må høre med ham hva som har skjedd. Før jeg får tak i ham, er det vanskelig å si hva vi skal gjøre, sier Damkås.