FOTBALLRIO DE JANEIRO— Det er bra for meg at vi gjør det godt i denne turneringen. Den følges av mange større klubber i Europa, sier Start-utleide Ygor til Fædrelandsvennen, og legger ikke skjul på hvilket ønske han har for fotballfremtiden; å bli solgt fra Start til en av de største ligaene i Europa. Dersom han fortsetter som nå kan det fort skje. Ygor har vært soleklart førstevalg i en defensiv rolle på Fluminenses midtbane i år. Han har spilt alle de viktige kampene, og står med 20 kamper siden overgangen fra Start. For et par uker siden kom laget til finalen i Rio-mesterskapet der det ble knepent tap for Botafogo, men det som skjer i dag er større og er et av karrierehøydepunktene for Start-spilleren. Fluminense spiller åttedelsfinale i den søramerikanske mesterligaen Copa Libertadores mot Nacional fra Colombia. HAR KUN ÉN ROLLE.

— I motsetning til tiden i Start, der det ble byttet mye på laget og jeg måtte forholde meg til flere uvante posisjoner, har jeg funnet rytmen i et lag som er godt samspilt. Jeg spiller i den posisjonen jeg trives best i og er mest vant til, sier Ygor.- Ygor er det styrende elementet i laget vårt, sier forsvarsspilleren Junior Cesar til klubbens hjemmeside.Starts sports-og mediedirektør Svein Mathisen skjønner hva Cesar mener, til tross for at timillionersmannen Ygor aldri ble noen suksess i Start.- Rollen han har passer perfekt til Ygor, og det er kjempegøy at han lykkes. Han var god i begynnelsen i Start, men vi må ta selvkritikk på at vi ikke klarte å komponere verken han eller Anthony Annan skikkelig inn i laget, sier Matta, som innrømmer at duoen Start kjøpte på midtbanen i fjor var for like. - BEST AT HAN SELGES.

— Vi kunne jo nesten hatt en av Europas beste defensive midtbaner, sier Matta og ler ironisk.Foreløpig har han ikke hørt noe om interesse fra andre klubber på Ygor. Det har heller ikke spilleren selv, og dersom ingenting skjer flytter brasilianeren gjerne tilbake til Kristiansand og Norge etter låneoppholdets slutt 1. januar neste år.- Jeg trivdes veldig godt både i klubben og byen. Dessuten bor søsteren min i Kristiansand ennå, sier Ygor. Svein Mathisen tviler på at Ygor kommer tilbake til Kristiansand.- Du vet aldri, men det beste for oss er nok at han blir solgt. Da tenker jeg først og fremst økonomi, for Ygor er en meget god spiller, sier Matta.Tekst: Pål W. Jørgensen paal.joergensen@fvn.no - 38 11 33 13