KRISTIANSAND: Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø gjorde det skarpt under "World Beer Cup" i San Diego i California i helgen. Bryggeriet ble premiert med gull for ølet Dark Horizon, og sølv for ølet Porter.

— Jeg tror ikke det har gått opp for meg at vi har fått sølv og gull, det er helt surrealistisk, sier medeier og brygger Tore Nybø til Agderposten.no.

Ifølge Agderposten hadde bryggeriet meldt på seks ølsorter til konkurransen. Dette var første året de deltok, selv om bryggeriet har eksistert i fem år. Nøgne Ø har tidligere gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt, med svært gode plasseringer i ulike konkurranser.

Blant de beste i verden

I Ratebeers årlige kåring av verdens beste bryggerier, havnet Nøgne Ø tidligere i år på en 23. plass. På Ratebeers kåring over verdens beste øl havnet Dark Horizon, ølet som skaffet bryggeriet gull i USA, på en 21. plass.

— Vi meldte oss på i år fordi vi er blitt større, og fordi vi tør å vise oss frem, sier Nybø til Agderposten.

Les også: - Blant verdens beste øl

Kjetil Jikiun og bryggerimesteren Olaug Flakne i Ringnes fikk i år gleden av å delta som dommere i konkurransen. 130 dommere fra omkring 40-50 land samles for å vurdere totalt 2900 kvalitetsølmerker. Konkurransen går over tre dager, og hver dommer smaker på omkring 60 ølsorter om dagen.

Gjør det bra i USA

Tidligere i uken kunne Jikiun fortelle at Grimstad-bryggeriet stadig får nye tilhengere også i utlandet.

— For meg var det helt sjokkerende å oppleve at flere kjente til lille Nøgne Ø fra Grimstad. Flere av bransjefolkene jeg har møtt fra blant annet USA kjente igjen logoen på tøyet mitt. Distributører både i San Francisco, Mineapolis og Oregon fortalte at de solgte ølet vårt i butikken sin. I tillegg fant jeg Nøgne Ø-produkter i butikker både i San Diego og Seattle, fortalte Jikiun til fvn.no.

Les også: Har denne mannen drømmejobben?