KRISTIANSAND: — Han ramlet på ryggen en meter ned på et lite platå. Deretter falt han tre-fire meter ned i orkestergraven, forteller seniorinspektør Alf Helgeland i Arbeidstilsynet.

Ifølge Agder politidistrikt skal ikke skadene være alvorlige. Ulykken skjedde i forbindelse med et intervju med NRK. Mannen ble kjørt til sykehuset for sjekk.

Mannen, som er ansatt ved Kilden, skal ha ramlet ned da han beveget seg inn i et område som i utgangspunktet var avsperret, ifølge Arbeidstilsynet. Likevel var noe av området utenfor sperringen.

Omvisning ved avsperret område

NRK-journalisten ble vist rundt i en av de store salene. I den forbindelse skal de ha gått inn i det avsperrede området.

— Mannen skal ha gått mellom et stillas. Han forsøkte å gå rundt et hjørne mens han holdt seg i et rekkverk. Det var da han ramlet, sier Helgeland.

- Hvordan går det med mannen?

— Han reiste seg opp. Formen skal ha vært forholdsvis bra, men vi har ikke fått rapporten fra sykehuset ennå.

Ser alvorlig på saken

  • Hendelser som dette er kjempealvorlige, sier Helgeland.

- Kan mannen selv være skyld i ulykken?

— Vi kan ikke konkludere med det foreløpig. Vi vil se på om han har beveget seg inn på et område hvor det er naturlig ikke å bevege seg.

Helgeland sier at Arbeidstilsynet har fokus på hvordan entreprenøren kan jobbe for å unngå ulykker som dette:

— Vi må se på hvordan et besøk skal håndteres på en såpass komplisert arbeidsplass. Det er mange farer her, og uten byggteknisk bakgrunn kan man gå i mange feller.

Arbeidstilsynet skriver nå en rapport på bakgrunn av bilder og opplysninger.

Politiet vil etterforske saken.