KRISTIANSAND: — Endelig har vi klart å få nok interesserte mc-førere på plass, slik at vi kan etablere denne nye natteravnordningen, sier initiativtaker Hilde Lindgaard. Fra 1. mai og hver lørdag til slutten av september skal de motoriserte natteravnene kjøre sentrumsgatene.

starter i mai

For å få prosjektet i gang har hun hatt med seg Tove Kittelsen fra Vennesla.

— Nå er vi 15 som har sagt ja til å være med på ordningen, men vi håper selvsagt å bli langt flere. Da kan vi kjøre flere sammen, og blir flere til å dele på oppgavene i løpet av sommeren, forklarer de to. Når mc-ravnene ruller ut, vil de alltid være minst to, men helst tre mc-er ifølge.

Foreløpig er det 15 mc-førere som nå gir full gass for å få i gang natteravnordningen på motorsykkel i Kristiansand. Målet er å få enda flere med.

Løser konflikter

— Alle voksne har et ansvar for å engasjere seg for ungdommen. Jeg vet at det nytter og at motorsykkel snarere er konfliktløsende enn provoserende. Kommer det voksne folk på motorsykler, viser det seg ofte at konflikter og store ansamlinger av ungdommer løser seg opp, mener Lindgaard.

Årsaken er at ungdommene fatter interesse for syklene og mc-kjørerne, og dermed hevder Lindgaard dette er midt i blinken for natteravnprosjektet.

Ordningen med mc-ravner underlegges ikke noen klubb, og hun vil ha med seg voksne folk fra flest mulig av de titalls mc-klubbene i byen. Ideen til mc-ravner fikk hun på et motorsykkeltreff for et par år siden.

Trenger støtte

— Vi håper at næringslivet kan sponse oss med noen kroner, og mener også at forsikringsbransjen bør hjelpe oss til å dekke utgiftene våre. Ved å være aktive i bybildet på kveldstid vil vi utvilsomt dempe hærverk og voldsutøvelse, sier Lindgaard og Kittelsen.

— Vi er svært positive til det nye tiltaket, og all erfaring fra andre byer viser at tiltaket er svært positivt, sier Kjartan Myklebust i Kristiansand kommune. Kristiansand innførte ordningen med natteravner i 1992. Siste år var 570 personer involvert i ordningen ved å gå gatelangs i sentrum på lørdagskveldene.